Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky v stredu odštartujú sezónu, potom sa uvidí

Published

on

Reklama

V prvom zápase novej sezóny privítajú Piešťanské Čajky v stredu 30. septembra o 18.00 h v Diplomat aréne nováčika ženskej basketbalovej extraligy UMB Banská Bystrica.

Na zápas môže prísť 500 divákov, od 1. októbra by mali začať platiť opatrenia, ktoré rušia všetky športové a kultúrne podujatia pre verejnosť. Výnimku dostanú iba akcie, pri ktorých organizátori zabezpečia negatívne testy na koronavírus všetkých účastníkov nie staršie ako 12 hodín. Úrad verejného zdravotníctva SR zatiaľ nové opatrenia neupresnil.

Reklama

„Čo bude ďalej, sa uvidí. Či a na ako dlho sa hrať nebude je vzhľadom na plánované opatrenia od 1. októbra vo hviezdach,“ uvádza klub Piešťanské Čajky na sociálnej sieti Facebook.

Ďalší domáci zápas piešťanských basketbalistiek je naplánovaný na sobotu 3. októbra. V Diplomat aréne sa mali predviesť hráčky MBK Ružomberok.

Reklama

„Príprava prebiehala zhruba podľa predbežného plánu až na posledný týždeň, kedy sa vzhľadom na situáciu v susedných Čechách nekonal dlho plánovaný turnaj, čo sa nám nakoniec podarilo vyriešiť a odohrali sme dva ozaj kvalitné zápasy s poľskými tímami. Vzhľadom na situáciu v Maďarsku sme zrušili zápas v Budapešti a ostali trénovať v domácich podmienkach. Začínali sme štandardne začiatkom augusta, prvé tri týždne prevažovala silová a kondičná príprava kombinovaná s basketbalom a potom sme sa preklopili do režimu viac basketbalových tréningov. Na nejaké drobné boliestky a výpadky sme ju zvládli dobre. Určite tomu všetkému prispela aj chuť a extra motivácia hráčok po dlhej pauze,“ zhodnotila pripravenosť Piešťanských Čajok na novú sezónu ich trénerka Lucia Krč – Turbová.

„Verím, že minimálne klubové tréningy družstiev a zápasy bez divákov napriek všetkými kategóriami budú od 1. októbra povolené,“ reagoval na pondelkové oznámenie nových opatrení prezident Slovenskej basketbalovej asociácie Miloš Drgoň a dodal: „Ako isto viete, 24 sekúnd je v basketbale jeden útok. Ten prvý v zápasoch najvyšších súťaží v stredu opäť nevyužijeme, aby sme poukázali na problém pomoci športu počas pandémie. Pretože teraz sa rozhoduje o tom, či ešte vôbec bude môcť byť ďalších 24 sekúnd.“

Text: Martin Palkovič Foto: Laco Duračka/piestanckecajky.sk

Populárne články