Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky v prvom štvrťfinále východoeurópskej ligy na Košice nestačili

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky hostili vo štvrtok 22. februára na svojej palubovke v prvom štvrťfinále východoeurópskej ligy EEWBL Good Angels Košice. Hoci boli domáce odhodlané zopakovať proti Košičankám predošlé dobré výkony pred svojimi fanúšikmi, tento raz sa im to nepodarilo. Goog Angels podľahli po vyrovnanom prvom polčase (39:39) napokon 62:81, keď o výsledku rozhodla tretia štvrtina.
Čajky vstupovali do duelu s odhodlaním nedarovať hráčkam z Východu ani centimeter ihriska zadarmo. V prvom a druhom dejstve sa im tento scenár darilo napĺňať. Úvodná štvrtina skončila 21:19 v prospech hosťujúcich hráčok, naopak druhá patrila o dva body domácim 20:18. Na prestávku tak odchádzali hráčky za nerozhodného stavu 39:39.

O výsledku duelu sa rozhodovalo v tretej štvrtine. Po oddychu do zápasu nastúpili koncentrovanejšie a odhodlanejšie Košičanky, ktoré za 4 minút nastrieľali 10 bodov, kým domáce dostali loptu do koša iba raz za dva body. Východniarky celú štvrtinu budovali svoj náskok až sa zastavil na skóre 70:49 v ich prospech. Tretie dejstvo vyhrali 31:10, čo bolo kľúčové pre výsledok zápasu. Záverečná štvrtina skončila nerozhodne 12:12. Good Angels Košice tak vyhrali 81:62. 

Reklama

Najlepšou strelkyňou duelu bola košická hráčka Darxia Zenobia Morris s 18-timi bodmi. Za domáce jej sekundovala Rebeka Mikulášiková so 17-timi presnými zásahmi. Piešťanské hráčky si v dueli vypracovali porovnateľné množstvo streleckých pokusov s ich súperkami, rozhodla však vyššia úspešnosť ich premieňania na strane hostiek.

Piešťanské Čajky sa s Good Angels Košice stretnú opäť 24. februára na domácej palubovke v rámci nadstavbovej časti slovenskej ženskej extraligy. Následne ich čaká druhý štvrťfinálový súboj EEWBL v Košiciach, kde sa budú môcť pokúsiť o revanš za dnešnú prehru-

Reklama

-th- Foto: L. Ďuračka / FB Piešťanské Čajky

 

Populárne články