Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky v extralige opäť víťazne, tento raz deklasovali Cassoviu Košice

Published

on

Reklama

Sedem zápasov, sedem víťazstiev. To je aktuálna bilancia Piešťanských Čajok v extralige. Basketbalistky z kúpeľného mesta sa v sobotu 5. novembra predstavili na palubovke aktuálne posledného celku súťaže z Cassovie Košice a bez problémov zvíťazili jednoznačným rozdielom 94:36.

basket cajky2

Reklama

Postaveniu oboch tímov v extraligovej tabuľke odpovedal aj priebeh stretnutia. Čajky od začiatku stretnutia potvrdzovali svoju dominanciu a domáce hráčky k ničomu vážnejšiemu nepúšťali, hoci sa im snaha nedala uprieť. Po jednoznačnej prvej časti bola bodovo najvyrovnanejšia tá druhá, ktorú Čajky vyhrali 15:11. V zvyšných troch išlo o jednoznačné ťaženie piešťanských basketbalistiek. Pod košom znova excelovala americká pivotka Čajok Monique Oliver, ktorá sa prezentovala výbornými 37 bodmi a 13 doskokmi, čím sa výrazne podpísala pod víťazstvo svojho družstva.

Piešťanské basketbalistky čaká po dlhšej dobe „pohárový“ týždeň. Už v stredu odohrajú na domácej palubovke Diplomat arény svoj prvý zápas v stredoeurópskej súťaži CEWL, keď privítajú rakúske šampiónky Flying Foxes SVS Post Viedeň. V sobotu ich zase čaká extraligový šláger v Ružomberku.

Reklama

BK SOUŽ Cassovia Košice – Piešťanské Čajky 36:94 (7:28, 11:15, 10:32, 8:19)

Cassovia Košice: Filičková 9, Töröková 9, Lukačiková 7, Mackulínová 4, Migová 3 (Desiatniková 2, Kozáková 2, Kašperanová, Petrušková, Mončeková)

Piešťanské Čajky: Oliverová 37, Dudášová 14, T. Páleníková 8, Handy 6, Brown 3 (Mikulášiková 10, Slamová 8, Košarišťanová 5, Horvátová 3)

TH: 10/8 – 25/21, fauly: 21 – 14, trojky: 2 – 7, rozhodovali: Sirocký, Životský a Špirka

TS Piešťanské Čajky, Ilustr. foto: -vv-

Populárne články