Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky sú v semifinále. Čakajú ich súboje s Košicami

Published

on

Reklama

Po domácom víťazstve 104:37 zvládli Piešťanské Čajky i druhý duel štvrťfinálovej série play-off, keď na palubovke Banskej Bystrice vyhrali 75:34. Zaistili si tak postup do semifinále. V ňom sa piešťanské basketbalistky stretnú s Young Angels Košice a séria hraná na tri víťazné zápasy začne v sobotu 23. marca v Diplomat aréne.

ŠKP 08 Banská Bystrica – Piešťanské Čajky 34:75 (5:20, 17:41, 29:56)

Konečný stav série 0:2 – Piešťany postúpili do semifinále

Reklama

Piešťanské Čajky: Lubin 14, Thompson 12, Jakubcová 10, Matejčíková 9, Baburová 4 (Engelman 11, Hašková 10, Krč-Turbová 2, Mihaljevičová 2, Dovčíková 1). Tréner: R. Kucsa.

Najviac bodov B. Bystrica: Háberová 7. Striešová 6

Reklama

TH: 2/2 – 9/5. Fauly: 14 – 11. Trojky: 4 – 6. Rozhodovali: Doušek, Turček a Izák. Diváci: 200. Štvrtiny: 5:20, 12:21, 12:15, 5:19.

Richard Kucsa, tréner Piešťanských Čajok: „Chceli sme potvrdiť výkon z domáceho prvého zápasu. Boli sme v role favorita, čo sme chceli potvrdiť na palubovke, no nerodilo sa naše víťazstvo úplne hladko. Kvalita však bola na našej strane, som rád, že sme odohrali celkom kvalitný zápas, takže gratulujem mojím dievčatám k výhre a postupu do semifinále. Chcel som dnes viac rozložiť sily, ale potrebujú hrať aj kľúčové hráčky smerom k semifinále, aby si zvykli na situácie a súčinnosť. Okolnosti nás donútili prísť iba s desiatimi hráčkami, takže sme to rotovali najviac ako to bolo možné.

Alexandra Hašková, hráčka Piešťanských Čajok: „Bola to jedna z našich povinných výhier. Bystricu sme doma zdolali o 67 bodov, takže sme nechceli zakopnúť. Náš cieľ postup do semifinále sme splnili. Chceli sme si dnes vyskúšať hlavne hru v obrane, no občas nám to nevyšlo. Hlavne v stratách sme neuspeli, teda nesplnili náš cieľ. Postup i výhra je však zaslúžená.

TS Piešťanské Čajky, Foto: L. Ďuračka

Populárne články