Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky štartujú semifinále extraligy doma

Published

on

Reklama

Semifinále basketbalovej extraligy žien, v ktorom sa stretnú Piešťanské Čajky a Young Angels Košice, odštartuje už v sobotu o 18:00 hod. Prvý duel série hranej na tri víťazné zápasy si môžete vychutnať v Diplomat aréne.

Piešťanské basketbalistky si postup do semifinále vybojovali v najkratšom možnom čase, keď s Banskou Bystricou vyhrali oba zápasy jednoznačným rozdielom 104:37, resp. 75:34. Košice svoju štvrťfinálovú sériu s Popradom zvládli po víťazstvách 68:47 a 67:50 rovnako v pomere 2:0 na zápasy. V aktuálnej sezóne sa Čajky s Young Angels stretli päťkrát a v štyroch prípadoch sa tešili z víťazstva, hoci Young Angels často krát zdatne vzdorovali.

Reklama

„V semifinále sme možno papierovým favoritom vzhľadom na umiestnenie v tabuľke po nadstavbovej časti aj v pomere víťazstiev a prehier vo vzájomných zápasoch. Je to však semifinále play – off, šance sú vyrovnané a Košice nám už neraz ukázali, že nedajú nič zadarmo. Je to veľmi dobré družstvo vedené výbornou trénerkou. Našim cieľom je vybojovať si postup do finále, no vieme, že nás nečaká nič jednoduché,“ povedal pred začiatkom semifinálovej série kouč Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

Voľno využili Čajky na prípravu aj regeneráciu

Po postupe do semifinále mali Čajky do začiatku bojov o postup do finále desať dní bez zápasu a tento čas sa snažili využiť, čo najefektívnejšie. „Voľno od zápasu v Banskej Bystrici sme využili na dôkladnú prípravu, ktorej sme venovali všetku koncentráciu. Takisto bol priestor na regeneráciu, doliečenie zranení a na načerpanie nových síl, ktoré budeme v závere sezóny potrebovať,“ pokračoval tréner piešťanského družstva.

Reklama

Keďže Čajky vstúpili do play-off z druhej priečky aj v semifinále s Košicami budú mať výhodou domáceho prostredia v prvom, treťom a prípadnom piatom stretnutí série. „Je to pre nás dôležitá skutočnosť. Vždy sa nám hrá lepšie v domácom prostredí s podporou fanúšikov. Verím, že ich na semifinálové zápasy príde opäť dosť a budeme sa im snažiť spraviť radosť predvedeným výkonom a víťazstvom,“ dodal R. Kucsa.

Program semifinálovej série:

23.3. Piešťanské Čajky – Young Angels Košice
27.3. Young Angels Košice – Piešťanské Čajky
30.3. Piešťanské Čajky – Young Angels Košice
03.04. prípadný 4. zápas Young Angels Košice – Piešťanské Čajky
06.04. prípadný 5. zápas Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

(všetky zápasy majú začiatok o 18:00 hod)

TS Piešťanské Čajky

Populárne články