Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky spoznali mená svojich potencionálnych súperov v európskych súťažiach

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky spoznali na utorkovom žrebe európskych klubových súťaží FIBA v Mníchove svojich potencionálnych súperov v Eurolige, alebo v Eurocupe. V oboch prípadoch čaká na piešťanské basketbalistky zaujímavé medzinárodné stretnutia.

V prípade, že by sa Piešťanským Čajkám podarilo uspieť v kvalifikácií Európskej ligy 2017/2018 s poľskými Polkowicami, posunuli by sa do náročnej A-skupiny. Na piešťanský tím by v nej čakal obhajca titulu z Ruska Dynamo Kursk, český USK Praha pod taktovkou slovenskej trénerky Natálie Hejkovej, francúzsky Tango Bourges Basket, belgický Castors Braine, maďarský Šopron Basket, turecký Galatasaray Istanbul a ďalší francúzsky klub ESBVA-LM.

Reklama

Ak by sa Piešťanské Čajky do Euroligy neprebojovali, zahrali by si Európsky pohár FIBA v základnej skupine D, kde by narazili na turecký Hatay, poľský celok Energa Toruň a rumunský ACS Sepsi-SIC.

Euroliga 2017/18:

Reklama

A-skupina: Castors Braine (Belg.), USK Praha (ČR), Šopron Basket (Maď.), Galatasaray Istanbul (Tur.), ESBVA-LM (Fr.), Tang Bourges Basket (Fr.), víťaz kvalifikácie PIEŠTANSKÉ ČAJKY/CCC Polkowice (Poľ.)

B-skupina: Wisla Can-Pack Krakow (Poľ.), Fenerbahce Istanbul (Tur.), Yakin Dogu (Tur.), Famila Schio (Tal.), CB Avenida (Šp.), Nadežda Orenburg (Rus.), UMMC Jekaterinburg (Rus.), víťaz kvalifikácie KSC Szekszard (Maď.)/BLMA (Fr.)

 

Európsky pohár FIBA 2017/18 – skupiny so slovenskými účastníkmi:

B-skupina: GOOD ANGELS KOŠICE, MBK RUŽOMBEROK, Merson Buyuksehir (Tur.), Jenisej Krasnojarsk (Rus.)

D-skupina: PIEŠTANSKÉ ČAJKY/CCC Polkowice, ACS Sepsi-SIC (Rum.), Hatay BSB (Tur.), MKS Katarzynri Toruň (Poľ.)

TS Piešťanské Čajky

Populárne články