Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky si priniesli zo Slovenského pohára tretie miesto

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa odohral turnaj v Spišskej Novej Vsi o basketbalový Slovenský pohár. Piešťanské Čajky sa zúčastnili ako nasadená dvojka, takže hrali priamo semifinále s Ružomberským MBK, ktorému podľahli 65:72. V boji o tretie miesto si merali sily s klubom ŠBK Šamorín. V tomto dueli už dokázali Čajky zvíťaziť 84:71, a tak si odniesli zo Slovenského pohára tretie miesto. Víťazom Slovenského pohára sa stali Good Angels Košice, ktoré porazili vo finále MBK Ružomberok 84:53.

basket levice

Reklama

Piešťanské Čajky absolvovali pred zápasmi Slovenského pohára päťdňové sústredenie pod Tatrami, na ktorom sa po vianočnej prestávke pripravovali na druhú polovicu sezóny. Do tímu sa vrátila Barbora Fabianová, no tentokrát nie ako hráčka, ale ako asistentka trénera. Nahradila Broňu Borovičkovú, ktorá sa chystá na materskú dovolenku.

V dvoch dueloch Slovenského pohára sa Čajkám podarilo zvíťaziť iba raz. Do finále sa nedostali, keď podľahli tímu MBK Ružomberok 65:72. Pozitívom je však fakt, že do zostavy sa vrátila po vynútenej prestávke Marta Páleníková, ktorá sa doteraz liečila z minulosezónneho zranenia. V tomto zápase sa najviac bodovo presadili za Čajky legionárky Kanaďanka Tamara Tatham (21) a Češka Stehlíková (18).

Reklama

Druhý zápas o tretie miesto proti Šamorínu už zvládli Čajky lepšie, keď zvíťazili 84:71. V prvej štvrtine si vytvorili hráčky z Piešťan štvorbodové vedenie (16:12), no basketbalistky Šamorínského ŠBK sa v ďalšej časti na Čajky dotiahli a po druhej štvrtine dokonca viedli 42:41. Po polčase sa Čajky opäť ujali vedenia a poslednú štvrtinu začínali s dvojbodovým náskokom (63:61). V závere ešte Piešťanské Čajky svoje vedenie zvýšili a napokon zvíťazili 13-bodovým rozdielom so skóre 84:71. Najviac bodov za Čajky dali kapitánka Krč-Turbová (18) a Tatham (17).

Body a zostavy

Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 65:72 (semifinále)
Krč-Turbová 9, Bartoňová 8, Páleníková T. 2, Bartánusová 2, Stehlíková 18, (Tatham 21, Felixová 2, Dudášová 2, Páleníková M. 1, Zentková)

Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín 84:71 (o 3. miesto)
Krč-Turbová 18, Bartoňová 5, Dudášová 5, Stehlíková 6, Tatham 17, (Felixová 10, Bartánusová 4, Páleníková M. 4, Zentková 2, Páleníková T. 11, Horvátová, Balážová 2)

Zdroj: Martin Sarvaš/www.piestanskecajky.sk Ilusr foto: th

Populárne články