Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky musia hrať kvalifikáciu, ich súperom je maďarský PEAC Pécs

Published

on

Reklama

V nemeckom Mníchove sa dnes 27. júna uskutočnilo žrebovanie Európskeho pohár FIBA. Piešťanské Čajky budú hrať druhú najprestížnejšiu basketbalovú súťaž žien v Európe druhý rok po sebe. Oproti minulej sezóne však budú musieť do základnej skupiny prejsť cez kvalifikáciu, kde bude ich súperom maďarský tím PEAC Pécs.

w_MG_2666

Reklama

Nakoľko záujem štartovať v Európskom pohári prejavilo viac tímov, než limitovaný počet 32 účastníkov, musí sa hrať celkovo osem kvalifikačných zápasov. Piešťanské Čajky boli opäť zaradené do východnej časti a vzhľadom na nízky ranking si musia účasť v základnej skupine vybojovať v kvalifikácii. Mníchovský los im za súpera určil maďarský celok PEAC Pécs. Čajky začnú kvalifikáciu na domácej palubovke 5. októbra a o týždeň neskôr, pocestujú na odvetný zápas do Maďarska.

Ak sa Čajkám podarí postúpiť do základnej skupiny, čakajú ich opäť zaujímaví protivníci. V B-skupine EuroCupu, kde by po postupe hrali, figuruje napríklad turecký AGÜ Spor Kayseri, ruský tím PBC MBA Moskva a maďarský PINKK Pecsi 424.

Reklama

-Piešťanské Čajky/Foto: archív-

Populárne články