Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky hostia najbližší víkend turnaj EWBL

Published

on

Reklama

Pre Piešťanské Čajky bude veľmi dôležitý nasledujúci víkend. Na prelome novembra a decembra totiž budú v Diplomat aréne hostiť druhý turnaj Európskej basketbalovej ligy žien EWBL. Čajky na domácej palubovke odohrajú dve stretnutia – s maďarským PINNK Pécs a bieloruským Horizontom Minsk. Štvrtým do partie budú české Žabiny Brno, s ktorými však Piešťany už hrať nebudú.

„Ide pre nás o veľmi dôležitý turnaj z hľadiska postupu do play-off. Radi by sme tieto zápasy zvládli, hoci nás nečaká nič jednoduché,“ uviedol R. Kucsa.

Reklama

Čajky sa najskôr v sobotu o 17:00 stretnú s maďarským celkom PINNK Pécs, o ktorom tréner Piešťan povedal nasledovné: „PINNK Pécs je v maďarskej lige aj v EWBL zatiaľ bez víťazstva a myslím, že ak by sme boli v kompletnom zložení, tak je to súper, ktorého v domácom prostredí musíme poraziť. Opierajú sa najmä o americkú krídelníčku a nemeckú rozohrávačku, ktoré dopĺňajú mladšie Maďarky.

V nedeľu o 14:00 si piešťanské basketbalistky zmerajú sily s bieloruským Horizontom Minsk. „Minulý rok sme s nimi na prvom turnaji v Brne prehrali a radi by sme im to vrátili. Majú však obmenený a posilnený káder s dvomi skúsenými Američankami a niekoľkými bieloruskými reprezentantkami. Medzi nimi aj podkošová hviezda Anastasiya Verameyenka. Ak prídu v kompletnom zložení, budú patriť medzi favoritov turnaja v Piešťanoch,“ vyjadril sa o bieloruskom súperovi tréner R. Kucsa.

Reklama

Čajky do EWBL vstúpili začiatkom októbra na turnaji v Brne, kde dokázali zdolať ruské tímy Dynamo Moskva a NIKA Syktyvkar, s domácimi Žabinami Brno prehrali. Tretí turnaj sa uskutoční v lotyšskom meste Liepaja 10. – 11. januára, kde si Čajky zmerajú sily s domácim tímom a holandským Orange Lions. Z každej skupiny postupujú prvé štyri tímy do štvrťfinále play-off, z ktorého sa následne prebojujú víťazi vzájomného dvojzápasu na finálový turnaj Final Four.

Program 2. turnaja EWBL v Piešťanoch:

30.11.2019 (sobota)
14:00 Basket Žabiny Brno – Horizont Minsk
17:00 Piešťanské Čajky – PINNK Pécsi

01.12.2019 (nedeľa)
11:00 PINNK Pécsi – Basket Žabiny Brno
14:00 Horizont Minsk – Piešťanské Čajky

TS Piešťanské Čajky

Populárne články