Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky dokázali zvíťaziť aj v Brne, letná posila Slamová zaznamenala 19 bodov

Published

on

Reklama

Piešťanské basketbalistky zvládli aj svoj druhý prípravný zápas a opäť dokázali poraziť české extraligistky BK Handicap Brno. Čajky v stredajšom stretnutí v moravskej metropole vyhrali 67:54. Piešťanky odohrajú tento týždeň ešte jeden prípravný duel, keď sa v nedeľu predstavia v maďarskom Győri.

Čajky sa v Brne ťažšie rozbiehali a hoci viedli 2:0, domáce hráčky rýchlo stav otočili a aj vďaka dvom premeneným trojbodovým pokusom vyhrali prvú štvrtinu 18:10. V druhej časti sa však už Piešťanky dostali do tempa, začali viac bojovať a prinieslo im to aj ovocie. Veľmi dobre sa rozohrali Oroszová so Slamovou, ktoré trafili zhodne po dve trojky. V samom závere štvrtiny ešte pekným prienikom vyrovnala na polčasových 35:35 Tiffany Brown.

Reklama

Po polčase Čajky pokračovali v nastolenom trende, no brnenské hráčky ešte s Piešťankami držali krok. Piešťankám sa podarilo dostať do vedenia dve a pol minúty pred koncom tretej časti, keď trojkou upravila Oroszová na 46:45 pre Čajky. V závere si Piešťanky vypracovali vyšší náskok aj vďaka ďalšiemu úspešnému trojbodovému pokusu Slamovej a na poslednú časť sa išlo za stavu 53:46 pre Piešťany. Čajky v poslednej časti ukázali svoju kvalitu a začali na palubovke dominovať. Využívali medzery v domácej obrane, na úspešné prieniky a darila sa im aj streľba za tri body, tentoraz pre zmenu od Horvátovej, či Handy. Čajky si víťazstvo v pohode ustrážili a Brno porazili 67:54.

BK Handicap Brno – Piešťanské Čajky 54:67 (18:10, 35:35, 47:53)

Reklama

Zostava/body Piešťanských Čajok: Mikulášiková 2, Brown 8, Oroszová 14, Slamová 19, Páleníková 11 (Košarišťanová, Horvátová 7, Balážová, Handy 3, Oliver 3)

-Text a foto: Piešťanské Čajky-

Populárne články