Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky čaká šláger s Good Angels, v príprave si zmerali sily s Brnom

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky mali v poslednom čase voľnejší zápasový harmonogram a tak pred sobotným extraligovým šlágrom s Good Angels v Košiciach odohrali uprostred týždňa prípravný zápas v Brne. V športovej hale Rosnička ich preverili domáce hráčky BK Handicap Brno, ktoré po vyrovnanom priebehu zápasu napokon zdolali 55:47.

Čajky (14)

Reklama

Úvod stretnutia mal lepší tím z Brna, keď sa dostali do vedenia, no vďaka rýchlym ôsmym bodom Oroszovej sa Čajky dotiahli na 8:10. Trojkou poslala Čajky do vedenia Horvátová – 15:12, no domáce hráčky ešte otočili stav po prvej štvrtine na 18:15. Druhá časť príliš basketbalovej krásy nepriniesla, obe mužstvá sa ťažko dostávali do šancí a bodovo sa výraznejšie nepresadili. Za zmienku stojí premenená trojka Balážovej, či Mikulášikovej dva body v posledných sekundách na polčasových 28:24 pre Čajky.

Po zmene strán sa kopili chyby v hrách oboch táborov a Čajky sa nevedeli dostať do trháku. Chytili sa až trojkou Slamovej v záverečných sekundách tretej časti. Práve tento moment nakopol samotnú Slamovú i tím Čajok, keď šamorínska odchovankyňa nazbierala v priebehu poslednej časti desať bodov. V závere Čajky potvrdili väčšiu kvalitu a napokon zvíťazili 55:47. Už v sobotu sa Piešťanské Čajky predstavia na palubovke Good Angels Košice, kde budú súperiť najlepšie slovenské tímy o prvé miesto v extraligovej tabuľke.Čajky (17)

Reklama

 

Martin Pospíšil, tréner Čajok: „Zápas s Brnom nám splnil účel, pretože v sobotu hráme s Good Angels a potrebovali sme sa dostať do zápasového rytmu. Brno má svoju kvalitu a bolo to vyrovnané stretnutie. Náš výkon rozhodne nebol optimálny, čo je spôsobené našou nerozohranosťou, nakoľko sme za posledný mesiac nehrali zápasy, kde by sme boli pod výrazným tlakom.“

BK Handicap Brno – Piešťanské Čajky 47:55 (18:15, 24:28, 36:36)
Piešťanské Čajky: Oroszová 14, Slamová 13, Oliver 7, Brown 6, Handy 2 (Dudášová 1, Mikulášiková 2, Horvátová 3, Balážová 7). Tréner: Martin Pospíšil.
BK Handicap Brno: Stoupalová 13, Kašpárková 7, Hausknechtová 5, Švrdlíková 4, Giacintová 3 (Brabencová 7, Vitulová 4, Adamcová 3, Křivánková 2, Neubauerová 2, Šoukalová 2). Tréner: Viktor Prúša
TH: 21/12 – 6/2, fauly: 18 – 11, Trojky: 5 – 9. Štvrtiny: 18:15, 6:13, 12:8, 11:19.

TS Piešťanské Čajky Ilustračné foto

 

 

Populárne články