Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky boli blízko k senzačnému výsledku

Published

on

Reklama

Basketbalistky Piešťanských Čajok prehrali v stredajšom domácom zápase D-skupiny Európskeho pohára FIBA s tureckým družstvom Hatay BB 57:63. V búrlivej atmosfére takmer zaplnenej Diplomat arény Čajky neboli ďaleko k senzačnému výsledku, viac šťastia v závere stretnutia však mali hráčky tureckého celku. Piešťanské basketbalistky odohrajú ďalší zápas v EP FIBA v stredu 22. novembra na palubovke poľského MKS Katarzynri Toruň.

Domáce hráčky mali lepší vstup do zápasu, a keď v 7. minúte Bartáková presne namierila z trestného hodu, bol ich náskok desaťbodový (14:4). Čajky boli v prvom polčase lepší tím, aj vďaka dobrému pohybu a vyššej efektivite streľby si udržiavali dostatočný náskok. V druhej štvrtine viedli aj o trinásť (35:22), hostky však napokon stiahli manko na prvopolčasových 37:30.

Reklama

Tretia štvrtina bola najmä o sťahovaní náskoku domácich v podaní hráčok tureckého družstva. To zavŕšila Yavasová v 27. minúte z trestného hodu (43:43). Rozbehnuté hostky získali na sebaistote a tá sa prejavovala i v zakončení, vďaka čomu si získali aj tesný náskok. Domáce hráčky nezvládli záver zápasu a po výsledku 57:63 si pripísali druhú prehru v skupine.

„Takáto prehra nás mrzí, pretože sme boli veľmi blízko. Urobili sme zbytočné chyby, ktoré sme nemali urobiť. Súper takého kalibru, ako je Hatay ich vytrestal a to nás môže mrzieť. Musíme však byť hrdí na naše baby, odviedli veľký kus práce a som na ne hrdý. Pokiaľ sa takto budeme prezentovať, tak je veľká šance, aby sme uspeli v Toruni alebo proti Sepsi, čo nebude jednoduché ale o ten postup sa chceme pobiť,“ povedal k zápasu tréner piešťanského klubu Martin Pospíšil.

Reklama

Európsky pohár FIBA, D-skupina:

Piešťanské Čajky – Hatay BB 57:63 (37:30)

Piešťanské Čajky: T. Páleníková 15, Bartáková 13, Smithová 11, Podrugová 8, Slamová 7 (Jakubcová 2, Kaspárková 1, Dudášová 0, Gajdošová 0).

Najviac bodov Hatay: Parisová 23, Ben Abdelkaderová 12, Snicinová 10.

TH: 10/7 – 21/15, trojky: 4 – 4, os. chyby: 17:12, 850 divákov, Rozhodovali: Gudas (Lit.), Romanov (Rus.), Gajdoszová (Poľ.). Štvrtiny: 22:17, 15:13, 8:18, 12:15.

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články