Connect with us

Novinky

Bartáková: Zápasy v nadstavbovej časti budú mať väčší náboj

Published

on

Reklama

Už v sobotu sa opäť roztočí kolotoč basketbalovej extraligy žien, ktorá bude pokračovať nadstavbovou časťou. V skupine tímov 1. až 4. budú piešťanské Čajky súperiť s Good Angels Košice, MBK Ružomberok a BAM Poprad systémom doma – vonku. Hneď v prvom kole nadstavby privítajú Piešťanky v atraktívnom súboji MBK Ružomberok, zápas sa bude hrať v sobotu 27. januára o 18.00 hodine.

Čajky dokázali v tejto sezóne Ružomberok zdolať už trikrát. Naposledy sa im to podarilo minulú sobotu v semifinále Slovenského pohára, keď zvíťazili 72:66. Ružomberok je však silný protivník, navyše posilnený o dve Američanky, ktoré jeho kvalitu len zväčšili. Preto sa dá zajtra očakávať opäť vyrovnaný súboj.

Reklama

„Dve nové posily dá sa povedať úplne zmenili tím Ružomberka. Pred Vianocami hrali viac kolektívne a každá hráčka bola nebezpečná. Teraz majú silné individuality, na ktorých to bude stáť a musíme sa na ne pripraviť, ako ich ubrániť. Od toho sa bude odvíjať celý zápas,“ vraví pred sobotným duelom kapitánka Čajok Lenka Bartáková.

V nadstavbovej časti sa Čajky stretnú dvakrát s každým súperom z prvej štvorky a dá sa predpokladať, že sa s Ružomberkom, respektíve s Good Angels (pozn.: v prípade vypadnutia Good Angels z Eurocupu sa ešte odohrajú aj zápasy štvrťfinále play-off Východoeurópskej ligy EEWBL) sa ich cesty pretnú aj v extraligovom play-off. „Na jednu stranu je to lepšie, že nebudú také jednoznačné zápasy, ako v základnej časti. Bude to mať väčší náboj a to nám vyhovuje. Na druhú stranu to bude také trošku do zblbnutia. S Ružomberkom a s Košicami sa stretneme niekoľko krát, takže sa už nebudeme mať ani čím prekvapiť. Budú rozhodovať detaily,“ pokračovala rozohrávačka Piešťan.

Reklama

Práve minulý týždeň boli Čajky veľmi blízko obhajobe Slovenského pohára, keď o víťazstvo vo finále nad Košicami prišlo doslova v posledných sekundách. Stihli sa už Čajky z tejto smolnej prehry pozviechať? „Teraz už je nálada dobrá. Samozrejme nám to bolo tesne po Slovenskom pohári ľúto, ale musíme ísť ďalej. Teraz už všetky ideme do toho, že Košice sú poraziteľné. Všetky sme tak nastavené, že máme na to hrať s Košicami i Ružomberkom viac než vyrovnanú partiu,“ skonštatovala česká reprezentantka.

Posledné zápasy Čajok v Diplomat aréne sprevádzala výborná fanúšikovská kulisa. Búrlivá atmosféra hráčky ženie vpred a pomáha im k lepším výkonom. „Hralo sa nám výborne. Myslím, že to prekonalo aj zápas Eurocupu s tureckým Hatayom, kde bola atmosféra fantastická. Veľmi nám takáto podpora fanúšikov pomáha a ženie nás to dopredu. Dúfajme, že tomu bude tak aj v ďalších zápasoch,“ zakončila opora tímu z kúpeľného mesta.

Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok (Diplomat aréna)
rozhodujú: Roman Lamoš – Richard Sirocký – Stanislav Bara
Live prenos: https://www.youtube.com/watch?v=jopdmR8NTRo
Vstupenky na zápas v hodnote 2 eur budú v predaji od 16:30 v pokladni Diplomat arény. Takisto bude pre fanúšikov otvorený aj oficiálny fanshop Piešťanských Čajok.

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články