Connect with us

Novinky

Aké je to bicyklovať s majstrom sveta? Vyskúšajte sami

Published

on

Reklama

Po minulotýždňovom víťazstve v Taliansku je trojnásobným majstrom sveta v stíhačke na dráhe. Vlani vyhral svetový pohár paracyklistov na ceste. Za výborné výsledky v roku 2015 sa stal slovenským Paralympionikom roka, ale aj Paracyklistom roka. Ocenenia sa mu dostalo aj doma, keď si v pondelok (21.3.) prevzal cenu Športovec roka Piešťan. Jozef Metelka, žne jeden úspech za druhým a v septembri ho čaká paralympiáda v Riu, kde bude pretekať na dráhe aj na ceste. Ak by ste si chceli vyskúšať ako sa bicykluje s majstrom sveta máte jedinečnú možnosť v utorok 29. marca, tesne pred tým ako odcestuje Anglicka a následne do Španielska, kde ho čaká príprava na ceste.
3709687665_4737688183[1]

Zraz je naplánovaný o 9:30 h na asfaltovom ihrisku pri Kruhovke vedľa nájazdu na Krajinský most. Pre deti bude pripravených zopár súťaží a možnosť získať autogramy úspešného cyklistu. O 10:00 h začne jazda pre deti, ktorej trasa povedie popri Váhu smerom na Lodenicu. Pri bývalom ihrisku Makabea sa „pelotón“ otočí a vráti naspäť ku Krajinskému mostu.  Mládež a dospelý budú hneď pokračovať cez Červenú vežu na Havran a odtiaľ dole do Piešťan cez Ahoj. Na dowhilovej trati vám Jozef predvedie aj kúsok zjazdárskeho umenia, hoci nebude mať so sebou downhillový špeciál.

Reklama

8678686942_4905687239[1]

Tak neváhajte a príďte stráviť príjemné prázdninové dopoludnie v prítomnosti úspešného športovca. Možno o pár rokov pribudnú aj vďaka tejto jazde v Piešťanoch i ďalší majstri sveta.

Reklama

-inf-

Populárne články