Connect with us

Samospráva

Ľadová plocha bude opäť na Winterovej ulici

Published

on

Reklama

Aj tento rok postavia ľadovú plochu pre korčuliarov na Winterovej ulici. Riaditeľ Služieb mesta Piešťany uznal, že toto miesto nie je ideálne, ale lepšie sa zatiaľ nenašlo. Predpokladané náklady na prevádzku sú 8-tisíc eur.

[singlepic id=23517 w=520 h=2340 float=center]

Reklama

 

Z ankety uverejnenej na našom portáli vyplýva, že 45 % respondentov považuje tieto peniaze za vyhodené. Ľadovú plochu vníma pozitívne 24 % opýtaných a necelá tretina by ju chcela na niektorom sídlisku (15 %) alebo pri niektorej zo škôl (14 %).

Reklama

Riaditeľ SMP Ernest Jančina k tomu povedal, že umiestnenie klziska v inej lokalite je podmienené vybudovaním spevnenej plochy a prípojok elektriny a vody. „Zatiaľ sa nepodarilo nájsť vhodnejšie miesto, i keď vzhľadom na stiesnené pomery   jej umiestnenie na Winterovej ulici nie je ideálne.“

REKLAMA

Už vlani na túto tému hovoril zo zástupcami Kauflandu. Jednou z možností totiž bolo umiestniť ľadovú plochu na parkovisku pri tomto obchodnom dome. Zamietla to však centrála v Mníchove.

Klzisko teda zostane v centre mesta. V závislosti od počasia ho chcú otvoriť ešte pred Vianocami. Na vytvorenie ľadu musí byť teplota vzduchu okolo nuly.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Populárne články