Connect with us

Kultúra

Zažite výnimočný Deň múzea – dozviete sa o nosorožcovi, mamutovi i ľudových odevoch

Balneologické múzeum Imricha Wintera Piešťany pripravilo na sobotu 25. novembra zaujímavé podujatie. Vo všetkých expozíciách múzea a vo veľkej sále Kúpeľnej dvorany (Kursalonu) v Piešťanoch sa bude konať Deň múzea. Ponuka aktivít je naozaj pestrá.

Published

on

Reklama

 

V hlavnej expozícii v Kursalone sa najskôr budete môcť dozvedieť o histórii múzea a jeho pracovníci vám predstavia archeologickú a numizmatickú zbierku. Vystavené budú unikátne predmety z paleontológie, archeológie a numizmatiky.  Dozviete sa napríklad o nálezoch nosorožca, či mamuta. Tomuto objavu piešťanských archeológov a historikov bude venovaná samostatná prezentácia o 13:30 h.

Reklama

O hodinu neskôr sa dozviete viac o ornitologických pozorovaniach  a odprezentovaná bude tiež ornitologická zbierka, ktorú múzeum získalo vďaka Erichovi Kubicovi. Od 16-tej sa zase dozviete viac o etnografii  o krojoch, odevoch. Historický ľudový odev si budete môcť aj vyskúšať.

Hudobný program zabezpečia Katarína a Peter Hlbocký, ktorí vás prevedú ľudovými zvykmi celého roka. Záver Dňa múzea bude venovaný balneohistórii, pričom uvidíte aj zaujímavosti z histórie kúpeľníctva, ktoré ste možno ešte nevideli.

Reklama

Počas celého dňa bude k dispozícii dobový fotoateliér, kde môžete získať zaujímavú pamiatku.

-red-

Populárne články