Connect with us

Kultúra

Záštitu nad festivalom remeselníkov prevzala Silvia Gašparovičová

Published

on

Reklama

Medzinárodný festival ľudových remeselníkov na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch zavŕši 17. až 19. mája už piaty ročník. Organizátorov z Kúpeľov Piešťany mimoriadne teší, že jeho popularita narastá a prácu a výrobky umeleckých remeselníkov si prichádza pozrieť stále väčší počet hostí.

[singlepic id=29400 w=520 h=340 float=left] Aj v tomto roku bude ponuka pestrá. Svoju šikovnosť príde predviesť viac ako 150 remeselníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Moravy, Poľska, Maďarska, Srbska a Macedónska. Spolu budú môcť návštevníci obdivovať až 45 druhov remesiel.

Reklama

Tí najnedočkavejší môžu začať už v piatok 17. mája napoludnie, keď sa festival Tradičných umeleckých remesiel začne. V sobotu ho krátko po oficiálnom otvorení podujatia doplní aj vystúpenie folklórneho súboru Verešvaran a moravskej cimbalovej muziky Strýci, v nedeľu zas Stražanovo bábkové divadlo pre deti.

 

Reklama

Tak ako každý rok, aj tentoraz si aj samotní návštevníci budú môcť mnohé remeslá vyskúšať. V tvorivých dielňach im remeselníci ochotne vysvetlia základy výroby košíkov, servítkovej techniky, točenie na keramickom kruhu, maľovanie a figurálnu tvorbu alebo napríklad aj to, ako narábať s nástrojmi v dielni kováča. Na podujatí dostanú opäť priestor aj chránené dielne, domovy sociálnych služieb a zdravotne postihnutí remeselníci.

Záštitu nad festivalom Tradičné umelecké remeslá aj tento rok prevzala pani Silvia Gašparovičová.

REKLAMA
bike-centrum

Pozrite si video a fotografie z minulého ročníka:

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=ia1VXAxfb0k[/youtube]

[nggallery id=1651]

Text: tlačová správa/red Foto: Martin Palkovič

 

Populárne články