Connect with us

Kultúra

Zapojte sa do súťaže o dve vstupenky na priamy prenos opery Don Giovanni

Published

on

Reklama

Dom umenia zaradil do svojho programu na sobotu 22. októbra druhý zo série priamych prenosov z Metropolitnej opery v New Yorku. Milovníci tohto žánru si budú môcť užiť dielo Wolfganga Amadeusa Mozarta Don Giovanni pod taktovkou dirigenta Fabia Luisiho a režiséra Michaela Grandagea. Operu vytvoril jeden z najznámejších skladateľov v roku 1787 v Prahe na objednávku a v súčasnosti patrí medzi desať najhranejších na svete. Súťažnú otázku nájdete na konci článku.

Photo: Ken Howard/Metropolitan Opera

Simon Keenlyside debutuje v Metropolitnej opere v role smilníka v Mozartovom majstrovskom diele, ktoré režíruje Michael Grandage, držiteľ ceny Tony Award. Šéfdirigent Metropolitnej opery Fabio Luisi spolupracuje so skvelým operným obsadením, Hibla Gerzmava sa predstaví ako Donna Anna, Malin Byström ako Donna Elvira, Serena Malfi ako Zerlina, Adam Plachetka ako Leporello, Matthew Rose ako Masetto, Kwangchul Youn ako Komtúr a Rolando Villazón debutuje v inscenácii ako Don Ottavio.

Reklama

Obsadenie: Hibla Gerzmava (Donna Anna), Malin Byström (Donna Elvira), Serena Malfi (Zerlina), Rolando Villazón (Don Ottavio), Simon Keenlyside (Don Giovanni), Adam Plachetka (Leporello), Matthew Rose (Masetto), Kwangchul Youn (Komtúr)

DON GIOVANI upútavka Vittek

Reklama

Program:

3 hod. 44 min.
30 min. prestávka

18:55 – 19:05 Úvod
19:05 – 20:41 Prvé dejstvo
20:41 – 21:11 Prestávka
21:11 – 22:34 Druhé dejstvo
22:34 – 22:39 Záver

Vstupné:
12,-€ / základné vstupné za jednu vstupenku – 1 predstavenie
6,-€ / zľavnené vstupné za jednu vstupenku – 1 predstavenie pre študentov a dôchodcov, ZŤP a ZŤP-S

Súťažná otázka:

„Kto poslúžil Wolfgangovi Amadeovi Mozartovi ako predloha k napísaniu hlavnej postavy opery Don Giovanni?“

Svoje odpovede spolu s menom a mestom/obcou, kde bývate, telefonickým číslom nám pošlite mailom na adresu: redakcia@pnky.sk najneskôr do stredy 19. októbra do 12:00. Do predmetu správy napíšte “Don Giovanni”. Víťaza spomedzi správnych odpovedí vyžrebujeme a jeho meno zverejníme v stredu o 20:00 na našom portáli www.pnky.sk

-lt/Zdroj, grafika a foto: Dom umenia, Ken Howard-

Populárne články