Connect with us

Kultúra

Základná umelecká škola predstavila absolventov

Published

on

Reklama

Základná umelecká škola v Piešťanoch zorganizovala v stredu 3. júna v priestoroch Kursalonu Absolventský koncert žiakov druhého stupňa hudobného odboru. Bohatým programom sprevádzala divákov speváčka Janka Hokina. Študenti  Kristína Lekárová, Kristína Šugrová, Anna Hlbocká, Matej Benko, Ján Matulík a Dominik Šintál predviedli dohromady sedemnásť skladieb napríklad od Mozarta, Chopina, Čajkovského či Debussyho, ale predstavili aj vlastné kompozície.

Reklama

hudob 7_resize

Absolventi sa predstavili v hre na saxofón, zobcovú a priečnu flautu, violončelo, klavír a keybord. Za ich zručnosťou stojí okrem talentu aj čas strávený pri cvičení. Niektorí zo študentov sa okrem hlavného hudobného nástroja venovali aj učeniu na druhý či tretí. Žiakov pri skladbách sprevádzali Peter Hochel, Marián Mišík, Beata Pavlovičová a Katarína Čermáková.

Reklama

„Našim študentom by som poprial, aby sa aj naďalej venovali hudbe a vydržalo im to čo najdlhšie, pretože človek sa v tejto umeleckej oblasti vzdeláva celý život,“ zaželal absolvujúcim študentom riaditeľ Základnej umeleckej školy Kamil Vavrinec.

-lt-

Populárne články