Connect with us

Kultúra

Najvtipnejší festival zverejnil mená

Published

on

Reklama

Deviaty ročník  festivalu Vrbovské Vetry už má kompletný zoznam účinkujúcich. Presne o 13:14 v sobotu 4. júla na vrbovskom štadióne program otvorí Talent Transport, projekt Vladislava Slnka Šarišského známeho aj z projektu Hrana.  SKA bude mať tento rok na Vetroch až troch zástupcov a to slovenský Polemic, venezuelských Gypsy SKA Orquestra a Chutki Smouz z Bieloruska. Okrem muziky sa bude aj krstiť – Dekel a Plajko.

jobusPríjemným prekvapením bude ojedinelé vystúpenie legendy Ventil RG na čele s Jankom Kuricom,  ktoré si okrem minuloročných festivalov Pohoda a Konvergencie bude možné vychutnať iba na tohtoročných Vetroch. Určite poteší aj koncert Petra Lipu s jeho skupinou. Novinky zo svojich aktuálnych albumov predstavia Longital, Chikilikitua ale aj domáce Karpatské Chrbáty, ktoré tu pokrstia svoj nový album „Dekel“. Ako každý rok sa môžme tešiť aj na Projekty Chikilikitua, ktoré okrem domáceho Prešova vystupujú iba na Vrbovských Vetroch.  Braňo Jobus pokrstí svoju novú knihu „Plajko“ a celým festivalom budú sprevádzať Vrbovskí Víťazi. Samozrejmosťou budú recesisitické vsuvky pod taktovkou Pána Brata Andreja Budislava Jobusa.

Reklama

 

Okrem hlavného, sobotného  večera bude Vrbové žiť festivalom celý týždeň od pondelka  až do nedele. Ako každý rok sa koná letné kino Bažant kinematograf, organizátori pripravujú besedy, divadlo a mnohé ďalšie predstavenia, ktoré budú zverejnené čoskoro.

Reklama

banner01

Už tradične nebudú chýbať preteky na húpacích koňoch, formula nula, streľba z poplašnej pištole a veľa atrakcií pod drobnohľadom samotného preccedu multiorganizácie KRIAK húpacieho koňa. Akcia sa koná na asfaltovej ploche v areáli futbalového ihriska vo Vrbovom. Pred dažďom možnosť ukrytia na tribúne. Zlým ľuďom vstup prísne zakázaný!

bezpecnost_modra

Zdroj: Tlačová správa VV, foto: archív PNky, www.vrbovskevetry.sk

Populárne články