Connect with us

Kultúra

Základná umelecká škola oslavuje – vrcholom bude dnešný galaprogram

Published

on

Reklama

Základná umelecká škola Piešťany si pripomína tento rok 75. výročie založenia. Pri tejto príležitosti pripravila viacero vystúpení, koncertov a výstav. Väčšiu časť už majú žiaci a pedagógovia za sebou, dnes večer ich však ešte čaká slávnostný galaprogram.

Tanečný odbor pripravil reprízu úspešného predstavenia Luskáčik. Výtvarníci predviedli svoje umenie na výstave Zimný semester a aktuálne sa prezentujú svojimi dielami na výstave Život v našej škole. Žiaci klavírneho oddelenia sa prezentovali na Zimnom koncerte, kde hosťom bola tiež  Ako hosť vystúpi  bývalá absolventka piešťanskej Základnej umeleckej školy  Radka Kováčová. Tá v súčasnosti študuje na bratislavskom konzervatóriu odbor klavír a skladba.

Reklama
Takto to vyzeralo na koncerte klaviristov:

Zaujímavá je výstava Život v našej škole, kde sa deti popasovali okrem zobrazenia školy tiež s portrétmi pedagógov a vedenia školy. Svoju sekciu má v rámci výstavy aj riaditeľ Kamil Vavrinec, ktorý sa pred ňou nechal vyfotiť, a tak môžete porovnať, komu sa portrét najviac podaril.

Reklama

Pozrite si fotoreportáž z vernisáže:

Priaznivci školy tiež oslavovali na plese Základnej umeleckej školy, ktorý sa konal v Piešťanskom pivovare. Finálnu bodku za oslavami dá slávnostný galaprogram 22. marca o 17:00 h v Dome umenia. Pripravil ho hudobný a tanečný odbor školy. Účinkovať v ňom budú žiaci i hostia. Konkrétne tanečníci Ján Kubriczký a Simona Danková, ale i speváci Peter Malý a Mariana Hochelová. Vystúpi tiež dychová hudba Rovina pod vedením Michala Šintála.


-th-

 

Populárne články