Connect with us

Kultúra

Young art show predstaví diela mladých umlecov

Published

on

Reklama

Výstavu mladých výtvarníkov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Rumunska, Ruska, Bieloruska, Indie a Pakistanu otvoria v piatok 3. októbra o 19.00 h v Dome umenia.

YAS7 poster

Reklama

Young art show je výstava výtvarného umenia, poskytujúca priestor pre komunikáciu a prezentáciu prác mladých, začínajúcich výtvarníkov v svetoznámom kúpeľnom meste Piešťany. Projekt je zameraný najmä na študentov a absolventov domácich a zahraničných vysokých umeleckých škôl. Publiku ponúka náhľad do časti súčasného slovenského a zahraničného výtvarného diania.

Prvým cieľom Young art show je pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu. Dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci dosiahnuť svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie.

Reklama

Druhým cieľom Young art show je edukačná činnosť. Vzbudiť záujem publika o výtvarné umenie, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany. Našou veľkou snahou je získať si mladé publikum, oboznámiť ho so súčasným výtvarným dianím a myslením.

Vzbudiť väčší záujem o dianie na Slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne. Slávnostná vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok 3. októbra o 19:00 h vo Veľkej sále Domu umenia Piešťany.

Podujatie bude moderovať Diana Hágerová. Na módnej prehliadke počas vernisáže predvedú svoje kolekcie módni dizajnéri Veronika Kostková, Petra Pršová, Libor Komosný, Terézia Feňovčíková, Lucia Sládečková a absolventi odevného dizajnu na Strednej umeleckej škole v Trenčíne. Módnu prehliadku bude sprevádzať vystúpenie rappera Vladisa.

Text: Tlačová správa

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články