Connect with us

Kultúra

Warholova múza Edie Sedgwick zahrá s domácimi The Wids

Published

on

Reklama

Alternatívna kapela, ktorá si zobrala meno po legendárnej herečke a múze Andyho Warhola zahrá v sobotu 22. októbra o 19.30 h v Kursalone.

[singlepic id=21169 w=320 h=240 float=left]Edie Sedgwick je ďalším z projektov hyperaktívneho chlapíka a výrazného muzikanta, ktorý sa ako člen El Guapo, Supersystem a Antelope postaral o jedny z najzaujímavejších nezávislých albumov posledných rokov. Okrem priekopníckej činnosti v oblasti indie/electro/postpunk scény mal vždy svoju Edie Sedgwick a od rozpadu kapely Antelope sa jej venuje naplno.

Reklama

„Predstavte si pulzujúci mix PIL, The Make-Up a Le Tigre, dráždivé beaty, typicky naliehavý Justinov vokál a do toho všetky vizuálne štylizácie do známej Warholovej múzy. Edie Sedgwick je svieža, čerstvá a neuveriteľne zábavná záležitosť,“ píše sa v pozvánke na európske turné tejto kapely. Piešťany budú okrem Bratislavy jediným slovenským mestom, kde sa tento projekt predstaví.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=6z__REL2n5Y&feature=player_embedded#at=46[/youtube]

Reklama

Predkapelou budú The Wids. Vrbovsko-piešťanská formácia vznikla na troskách známych Delirium3Mans, keď sa gitarista, skladateľ a spevák Filip Kratochvíl rozhodol dať dohromady novú kapelu. Spolu s bratom Davidom (gitara) obsadili post basgitaristu Tiborom Šmirjakom a za bicie si sadá Ondrej Galbička. V Delirium3Mans šlo o grunge a do The Wids sa naimplantovali aj rôzne iné vplyvy.

Na výbornej a tvrdej rytmike plávajú harmonické gitarové akordy, ktoré chvíľami naberajú noiseový spád, aby sa opäť upokojili v jemnejších partoch. Najvýraznejší poznávací znak The Wids je však charizmatický vokál Filipa Kratochvíla. V ich hudbe sa snúbi veľa protikladov. Punková surovosť s popovou melodikou, jemnosť s hlukom, naruživosť s letargiou. Je to obrovský masívny náklad, ktorý by ste mali spoznať naživo.

-inf- foto: ediesedgwick.biz

Populárne články