Connect with us

Kultúra

Walter Phishbacher a jeho New York Electric Trio zahrajú v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Počas svojho jesenného európskeho turné navštívi Piešťany všestranne nadaný pianista Walter Phishbacher so svojou skupinou NY Electric Trio. Hudobník známy svojím pôsobením v projekte Celula New York známeho trubkára Laca Decziho. Jeho koncert sa uskutoční 6. novembra o 20.00 h v hoteli Balnea Esplanade.

[singlepic id=20953 w=320 h=240 float=left]Walter Phishbacher pochádza z Rakúska, kde vyštudoval Music Conservatory. Na tamojšej hudobnej scéne pôsobil do roku 1994, kedy sa rozhodol zdokonaliť svoje hudobné umenie a odísť do New Yorku, kde navštevoval Mannes College a New School, pričom okrem pôsobenia v niekoľkých kapelách, založil vlastné nahrávacie štúdio Lofish.

Reklama

Spolupracoval s hviezdami ako George Garzone, Tim Levebvre, Chico Freeman, Ric Fierabracci, Joel Hockestra, Joel Rosenblant, Mino Cinelu, Billy Harper, Vienna Art Orchestra a ďalšími velikánmi jazzovej hudobnej scény.

Walter Phisbacher New York electric trio sa venuje vlastnej tvorbe, ktorá síce vychádza z jazzu, ale nebráni sa ani štýlom ako je jazz rock, jazz latin, funky, rock a drum and bass.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=lXBuCeyrp8M[/youtube]

-inf- foto: www.walterfischbacher.com

 

Populárne články