Connect with us

Kultúra

Aukcia vyniesla 2110 eur pre pacientov s obrnou

Published

on

Reklama

Prvá charitatívna aukcia výtvarného umenia v Piešťanoch sa uskutočnila 12. októbra v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána. Pre deti i dospelých postihnutých mozgovou obrnou sa vyzbieralo 2110 eur.

[singlepic id=20971 w=320 h=240 float=right]„Vydražíte si obraz, investujete peniaze, ktoré zároveň pomôžu deťom. Tie sa vďaka rehabilitácii posunú ďalej,“ objasnila myšlienku aukcie jej patrónka Soňa Müllerová. Výťažok z podujatia bude venovaný deťom a dospelým, ktorí potrebujú liečbu v rehabilitačnom centre Adeli.

Reklama

Poisťovne takúto zdravotnú starostlivosť nepreplácajú a veľa rodín si ju nemôže dovoliť. V Adeli pritom robia s pacientmi malé zázraky. Potvrdila to aj Alexandra Šúniová, ktorá sa prišla na aukciu pozrieť. Po rehabilitačnom pobyte v Adeli prišlo výrazné zlepšenie jej zdravotného stavu. Rozhodla sa, že urobí všetko preto, aby dokázala samostatne chodiť.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=s6hiC4GyI-Y[/youtube]

Reklama

[singlepic id=20975 w=320 h=240 float=left]Odborným garantom dražby bol aukčný dom Soga. Za dražobným pultom stála profesionálna licitátorka Nina Gažovičová. Záštitu nad aukciou prevzal primátor Remo Cicutto, ktorý vydražil hneď prvé dielo – Maky od Barbory Tobolovej. O niekoľko diel však prítomní neprejavili záujem. Medzi nimi bol aj olej na plátne s názvom 0121 od Juraja Kollára. Vyvolávacia cenu mal 4000 eur, ale jeho reálna hodnota je o tisícku vyššia. Všetky nevydražené diela budú zaradené do internetovej aukcie.

Suma, ktorú dražitelia minuli za výtvarné umenie dosiala spolu 5000 eur. Symbolický šek v hodnote 2110 eur pacientom odovzdala Miriam Juhanesovičová, predsedníčka Asociácie pomoci postihnutým Adeli.

DOPLNENÉ: „Počas rautu sa čistá vydražená suma zvýšila na 2362 eur,“ informovala dnes popoludní Miriam Juhanesovičová.

[nggallery id=1153]

(mp)

Populárne články