Connect with us

Kultúra

Výstava v maGna gallery a mladá džezová generácia na záver týždňa

Published

on

Reklama

Na záver tohto pracovného týždňa vás pozývame na autorskú vernisáž novej výstavy v maGna gallery v Auparku v piatok 10. mája o 18.00 h. Výstava diel Roberta Hromca má názov Máj – Lásky čas a pozrieť si ju budete môcť až do 11. júna.

[singlepic id=42625 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Robert Hromec od roku 1990 vystavoval na vyše sedemdesiatich výstavách v USA, Kanade a Európe. Osem rokov pôsobil v New Yorku, kde študoval a pracoval. Vo svojich prácach experimentoval s rôznymi výtvarnými technikami, výsledkom čoho je jeho jedinečný štýl printpainting.

Reklama

O svojej tvorbe hovorí: „Ľudské postavy sú v ohnisku mojej tvorby. Umiestňujem ich v spojitosti s ďalšími postavami, s nimi samotnými a s okolitým svetom. Cez objavovanie štruktúr ľudského tela skúšam zviditeľniť dynamické napätie medzi týmto a inými svetmi, reprezentované spojením ľudského bytia, sveta a duše“. Autor v súčasnosti žije a tvorí v Bratislave. Na vernisáži sa budete môcť s ním stretnúť osobne.

Po otvorení výstavy vás pozývame na koncert projektu International jazz Piešťany, n.o. – Lukáš Oravec Quartet feat. Gábor Bolla o 20.00 h v Art Jazz Gallery Kursalon. Formáciu tvoria hudobníci mladej slovenskej džezovej scény pod vedením talentovaného trubkára Lukáš Oravca, ktorí si pozvali na spoluprácu vynikajúceho maďarského tenorsaxofonistu Gábora Bollu.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=uPGaGCe15fE[/youtube]

Tešíme sa na vás!

Adriana Drahovská za tím Kursalon a International jazz Piešťany, n.o.

 

Populárne články