Connect with us

Kultúra

Film Piešťany, mesto snov bude mať premiéru na City Feste

Published

on

Reklama

Televízny dokument vznikol pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky o našom meste. Premiéru bude mať 18. mája v deň hlavných osláv tejto udalosti.

[singlepic id=42628 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Piešťany, mesto snov je podľa tvorcov pohľadom na mesto, jeho históriu, kľúčové udalosti, osobnosti a samozrejme jeho súčasnosť. Spolupracovali na ňom Michal Romeo Dvořák (Romeofilms), Michal Procházka (Ruka Hore Agency) a Dalibor Frankovič.

Reklama

„Dokument nemá tendenciu byt konfrontačným ani reklamným. Jedná sa o ustálený pohľad na vývoj mesta, preložený rozprávaním 5 – 6 reálnych postáv, ktoré sú pre Piešťany charakteristické alebo sú s mestom spojené. Do toho sa prelínajú zábery dominánt mesta, okolitej prírody, nočnej oblohy a obyvateľov zachytený pri ich každodenných činnostiach,“ informoval D. Frankovič a dodal: „Ako červená niť celého dokumentu sa vinie myšlienka Piešťan – ako mesta splnených snov a dobrého miesta pre život.“

REKLAMA
bike-centrum

Film je podľa neho určený predovšetkým Piešťancom, pretože chce priblížiť mesto jeho obyvateľom. Samospráva ani iné verejné inštitúcie naň neprispeli. „Financovaný je čisto zo súkromných zdrojov.“

Premiéra filmu Piešťany, mesto snov je naplánovaná na 18. mája. Publikum ho uvidí na Námestí slobody, kde budú vrcholiť oslavy 900. výročia prvej písomnej zmienky s názvom City Fest. Ich súčasťou sú koncerty skupín Desmod, Slniečko, Funny Faces, Fuera Fondo a rapera Ega.

-red-

Populárne články