Connect with us

Kultúra

Vynovený Hudobný pavilón pokrstili Slnečnica a Zlaté husle

Published

on

Reklama

Skoro dve hodiny ľudovej hudby a tanca zažilo 2. júna publikum v Hudobnom pavilóne. Čerstvo zrekonštruovaný priestor otestovali folkloristi zo Slnečnice, ktorá nedávno oslávila 25 rokov. Tanečníkov sprevádzali muzikanti zo skupiny Zlaté husle.

[singlepic id=14316 w=320 h=240 float=left]Folklórny súbor, ktorý precestoval už celý svet často vystupuje aj v Piešťanoch. Pred tohtoročným otvorením sezóny sa však predstavil s výnimočným reprezentačným programom zloženým z tých najlepších choreografií svojej štvrťstoročnej histórie.

Reklama

Tance oslavujúce mladosť z rôznych kútov Slovenska striedali detské hry v podaní najmladších členov súboru. Nechýbal verbunk, fľaškový, širákový ani cigánsky tanec.

[singlepic id=14327 w=320 h=240 float=right]O kvalite súboru Slnečnica svedčí aj to, že ich vystúpenia pravidelne sprevádzajú Zlaté husle – kmeňová kapela svetoznámej Lúčnice.

Reklama

Diváci okrem účinkujúcich pochvaľovali aj vynovený priestor okolo Hudobného pavilóna, v ktorom sa bude odohrávať väčšina z programu prichádzajúceho Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny.

[nggallery id=780]

text a foto: mp

Populárne články