Connect with us

Kultúra

Vrbovské vetry neprekazil ani dážď

Published

on

Reklama

Bezpečnosť na prvom mieste a okrem nej obrovská pohoda. To sú dve najdôležitejšie veci, na ktorých si každoročne organizátori festivalu Vrbovské vetry dajú záležať. V sobotu 14. júla im to vyšlo na jednotku.

[singlepic id=32785 w=320 h=240 float=left]Návštevníkom a účinkujúcim totiž náladu neprekazil ani dážď. Ten sa za celý deň spustil hneď niekoľkokrát, ale koncertný program to neovplyvnilo. Vrbovské vetry odštartovali Vladimír Merta a Vetroplach. Nasledoval slávnostný prílet Pána Preccedu vrtulníkom, otvorenie a okamžité zatvorenie festivalu (aby nikto o nič neprišiel) a ďalšie koncerty so sprievodným programom. Po vlaňajšej nehode, pri ktorej počas pretekov prišiel o život jeden húpací kôň, organizátori zabezpečili nových, bezpečnejších plnokrvníkov. Bezpečnosť bola samozrejme dôležitá aj pri pretekoch Formule Nula, kde sa pilot nachádza mimo kokpitu vozidla.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TcbHmVlv9EU[/youtube]

Festival bol po Pohode druhým miestom krstu, nového albumu Karpatských Chrbátov, takže na ňom nemohol chýbať ani bývalý minister Michal Kocáb. Líder Pražského výběru si s Braňom Jobusom zaspieval niekoľko svojich starých hitov, ale odzneli aj spoločné piesne z nového albumu.

Reklama

Pozrite sa ako zachytil atmosféru festivalu Martin Hesko. Viac fotografií nájdete na jeho webe.

[nggallery id=1803]

Text: hm Foto: Martin Hesko

Populárne články