Connect with us

Kultúra

Na Červenom kameni bude festival stredovekého života

Published

on

Reklama

Rinčanie mečov, oslavné piesne trubadúrov, odvážne súboje o priazeň krásnej dámy. Králi, kniežatá, princezné, ale aj prostá bedač. Objaviť dávno stratené chute stredovekých jedál a nápojov, spoznať prácu remeselníkov a vyskúšať si streľbu z luku môžu návštevníci originálneho festivalu, ktorý sa uskutoční na hrade Červený kameň 28. a 29 júla.

Podujatie orgnaizuje skupina historického šermu Kompánia trnavských žoldnierov v spolupráci so Slovenským národným múzeom – Múzeum Červený Kameň. Ich cieľom je priblížiť každodenný život ľudí v minulosti – s tématickým zameraním na stredovekú Európu.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=FlK0UXAKI8M[/youtube]

Návštevníci sa zoznámia s historickými tábormi, vybavením, remeslami a kuchyňou, v ktorej sa varia dobové jedlá podľa dochovaných receptov. Čaká ich bohatý program šermiarskych vystúpení, historickej hudby a veľkolepé zakončenie v podobe pyro šou. Pre najmenších sú pripravené rôzne atrakcie a spolu s rodičmi si budú môcť vyskúšať streľbu z historických lukov, hod sekerami, kopijami, presekávanie ostrými zbraňami, či jazdu na koni.

Reklama

-inf-

Populárne články