Connect with us

Kultúra

Vrbovské Vetry 2017 začínajú už dnes sprievodným programom

Published

on

Reklama

Tento týždeň bude vo Vrbovom prebiehať jedenásty ročník festivalu Vrbovské Vetry, ktorý vyvrcholí hlavným festivalovým večerom v sobotu 15. júla. Centrum Vrbového ožije počas večerov od utorka do piatku bohatým programom a letným kinom Bažant kinematograf. Ako každý rok pred jednotlivými premietaniami filmov prebehnú diskusie so zaujímavými ľuďmi, za ktorých môžeme spomenúť napríklad spisovateľa Ľubomíra Feldeka, expremiérku Ivetu Radičovú, novinára Eugena Kordu či herca Juraja Kemku. Počas debát nebude núdza ani o kvalitnú hudbu o ktorú sa postarajú napríklad excelentný violončelista Jozef Lupták alebo kotrabasové kvarteto Bassband. Podrobný program sprievodných akcií aj hlavného dňa nájdete nižšie.

Reklama

Hlavný festivalový deň prebehne v sobotu 15. júla presne o 13:14 program otvorí organizátor festivalu Braňo Jobus a zároveň pokrstí už štvrtý album svojho sólového projektu ABUSUS. Hneď po ňom bude pódium patriť skvelej partičke Saténové Ruky, ocenenej napríklad aj cenou Radio Head Award za najlepší album roka! Nasledovať bude projekt Talent Transport, ktorého hlavnou postavou je Vladislav Slnko Šarišský a spolu s Kubom Ursínym a Dorotou Nvotovou zahrajú skladby z muzikálu Peter a Lucia, ktorý jeho autor Dežo Ursíny bohužiaľ už nestihol osobne zrealizovať.

Ďalším v poradí bude vystúpenie domácich Vrbovských Víťazov, počas ktorého prebehne aj klasické otvorenie a súčasné zatvorenie festivalu, či krst knižnej novinky Branislava Jobusa „Žubrienky Inštalatérky“. Samozrejmosťou budú aj tradičné „športové“ disciplíny ako Dostihy na húpacích konoch „Velká Vrbovská“, Plastová megalukostrelba, so zbrusu novými pravidlami, v rámci ktorých bude jej súčasťou aj takzvaný „lapač“, ktorý bude šípy odchytávať za letu, či automobilové preteky Formula Nula, ktorých sa zúčastnia pretekári z piatich krajín sveta. Podvečer už bude patriť festivalovej klasike Chikilikitua, po ktorých nastúpi jedna z najpopulárnejších slovenských alternatívnych kapiel Billy Barman.

Reklama

Pódium už potom obsadí lahôdka tohtoročných Vetrov, česká legenda Stromboli so skvelou Bárou Basikovou a Michalom Pavlíčkom, ktorých okrem Vetrov tento rok neuvidíte nikde inde na Slovensku. Po nich publikum roztancuje česká reggae legenda Švihadlo a záver festivalu bude patriť skvelému blues zvolenských ZVA 12-28 Band. Ako každý rok sa môžme tešiť aj na veľmi zaujímavé nezverejnené prekvapenia…

Sprievodný program:

UTOROK 11.7
DADO NAGY UVÁDZA:ĽUBOMÍR FELDEK / BÁSNIK,SPISOVATEĽ / KATARÍNA FELDEK BAND +ŽUBRIENKY INŠTALATÉRKY- PREDSTAVENIE NOVEJ KNIHY BRANISLAVA JOBUSA
21.30 hod. film Bažant kinematograf:
OBECNÁ ŠKOLA

STREDA 12.7
BASSBAND Kontrabasové kvarteto hrajú: W. A. Mozart, J.S. Bach, M. P. Musorgsky, S. Wonder, S. Palúch, M. Comendant, P. Bodnár, Ľ. Čekovská a i.
21.30 hod. film Bažant kinematograf:
UČITEĽKA

ŠTVRTOK 13.7
KRST KNIHY ÚNOS:ĽUBA LESNÁ, IVETA RADIČOVÁ moderuje EUGEN KORDA
hudba:JOZEF LUPTÁK violončelo s novým CD Free in one
21.30 hod. film Bažant kinematograf
TEÓRIA TIGRA

PIATOK 14.7
SLOVENSKÍ HERCI VETRUJÚ /JURAJ KEMKA A ĎAĽŠÍ /
21.30 hod. film Bažant kinematograf:
BABA Z ĽADU

Line up hlavného festivalového dňa:

13:14 14:00 ABUSUS krst CD

14:00 14:50 SATÉNOVÉ RUKY

15:20 16:10 DOROTA NVOTOVÁ+KUBO URSÍNY+TALENT TRANSPORT

16:30 17:20 VRBOVSKÍ VÍTAZI krst knihy ŽUBRIENKY INŠTALATÉRKY

17:20 17:50 VELKÁ VRBOVSKÁ

17:50 18:45 CHIKILIKITUA

18:45 19:15 FORMULA NULA

19:15 20:15 BILLY BARMAN

20:15 21:00 PLASTOVÁ MEGALUKOSTRELBA

21:00 22:15 STROMBOLI

22:45 23:40 ŠVIHADLO

00:00 01:XX ZVA 12-28 BAND

 

Podrobné informácie a novinky na www.vrbovskevetry.sk

Predpredaj už beží v sieti Predpredaj.sk

http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/8335/vrbovske-vetry

Populárne články