Connect with us

Kultúra

Voising – zostanete v nemom úžase, čo všetko sa dá bez nástrojov

Published

on

Reklama

V stredu 7. novembra do Piešťan zavíta a´cappella skupina Voising. Počujete tento názov prvý raz, avšak tváre na plagáte sa vám zdajú povedomé? Nečudo. Iste si pamätáte výborné koncerty Close Harmony Friends, kde ste ich videli. Voising je po zmenách, ktoré nastali v CHF,  pokračovateľom už takmer tridsaťročnej tradície spievania bez nástrojov.

Počiatky Voising, pôvodne pod názvom Close Harmony Friends, sa datujú do roku 1990. Skupina od svojho založenia pravidelne brázdi javiská a scény doma i v zahraničí, pričom navštívila takmer všetky európske krajiny vrátane Anglicka, Belgicka, Španielska, Talianska / Vatikánu, Švédska, Nórska, Nemecka, Poľska, Maďarska, Rakúska, Českej republiky, Srbska, Chorvátska a účinkovala i v zámorí, trikrát v Kolumbii, rovnako trikrát v Mexiku, v Japonsku a uskutočnila po tri roky za sebou koncertné turné po najväčších mestách Východného aj Západného pobrežia Austrálie (Sydney, Melbourne, Canberra, Perth). V máji 2008 mala  skupina možnosť účinkovať ako hosť koncertu Bobby McFerrina v NTC Bratislava. Na CD skupiny Desmod „Javorový album“ teleso naspievalo ako hosť a´cappella verziu skladby „Posledná“.

Reklama

Skupina nahrala 8 albumov, ktoré reflektujú ich spevácky talent a všestrannosť. V roku 2008 skupina nahrala prvé slovenské a´cappella DVD s názvom „Live in Bratislava“.

V septembri tohto roka ohlásila skupina úplne nový playlist, nové piesne a novú éru a´cappelly Close Harmony Friends a s tým aj názov Voising. 

Reklama

Odvtedy stihli zaspievať na festivale zoom + v Trnave, ale aj na odovzdávaní cien Igric a ďalších koncertoch. Záznam piesní Feeling good a Hips don´t lie je tou najlepšou pozvánkou na koncert v stredu 7. novembra o 19:00 h v Dome umenia. Lístky si rezervujte vopred, aby sa vám ušlo miesto.



PR

Populárne články