Connect with us

Kultúra

Vetry boli tentoraz daždivé, ľuďom to dobrú náladu nepokazilo

Published

on

Reklama

I keď festival Vrbovské vetry sa v sobotu 16. júla niesol v znamení daždivého počasia, výnimočné koncerty, radosť a dobrú náladu počasie výraznejšie neovplyvnilo. Návštevníci podujatia, ktorí do stredu sveta a vesmíru merali cestu napríklad z Bratislavy, Žiliny, Pezinka, ale aj Košíc sa vyzbrojili pršiplášťmi i dáždnikmi a poniektorí ani neriešili to, že menej či viac zmokli. Poveternostné vplyvy nenarušili ani priebeh dostihov Veľká Vrbovská, Formulu Nula, ktorá mala široké zahraničné zastúpenie, ani Plastovú Megalukostreľbu a Pán preceda bol s priebehom nadmieru spokojný. Podujatie bolo takpovediac láskavé a Braňo Jobus si na ňom splnil hneď dva svoje sny, ktorými boli vystúpenia Jasnej páky a Pražského výběru v pôvodnej zostave.

IMG_9321_resize

Reklama

„Priatelia na hlavný VETRO-PROGRAM nám hlásia maximálne 0,5 milimetra zrážok, nie je to žiadny brutál, ale je možné, že to sem tam prskne, tak, prosím, dobre sa oblečte, nech si koncerty užijeme adekvátne k počasiu, ktoré neovplyvníme. Skryť sa dá pod strechou futbalovej tribúny a kedže je celý festival na asfaltovej ploche, blato a podobné záležitosti nehrozia. Tí čo už boli vedia. Nech nám je SOBOTA 16.7 pekným dňom. Keď nie najideálnejším počasím, tak aspoň v našich srdciach. Teším sa na Vás! A aby som nezabudol….samozrejme, že keď sú Vetry, tak sú vetry,“ informoval ešte pred zahájením Vrbovských vetrov Braňo Jobus.

IMG_9013_resize

Reklama

IMG_9347_resize

Vrbovské vetry síce nakoniec čakalo viac ako spomínaných 0,5 milimetra zrážok, ľuďom to však neprekážalo. Vrbovskí víťazi predstavili svoje netradičné doma vyrobené nástroje a o koncertnú hodinku sa podelili s Karpatskými chrbátmi. Na Veľkej Vrbovskej sa síce nepodarilo obhájiť titul minuloročnému víťazovi, ktorému patrila len zemiaková medaila, ale vôbec nič si z toho nerobil. Formula Nula mala tento rok skutočne medzinárodné zastúpenie, pretože okrem domácich pretekárov sa predstavili aj zahraniční závodníci z Čiech, Poľska a Rakúska.

IMG_9122_resizeIMG_9546_resize

IMG_9432_resize

Zmoknutí návštevníci festivalu si užili aj koncerty Vrbovských vŕb, Juraja Grigláka, Jasnej páky s Davidom Kollerom za bicími, Medial Banana, a tiež Pražského výběru i Chiki liki tu-a. Svojej povesti nezostala nič dlžná ani Slobodná Európa, ktorá hľadisko poriadne roztancovala. Podujatie ani tento rok navzdory upršanému počasiu nesklamalo a prinieslo naozaj veľa dobrej nálady.

-lt-

Populárne články