Connect with us

Kultúra

V piatok zaplavia Piešťany fotografi

Published

on

Reklama

V piatok bude Piešťanoch výrazne viac fotografov ako zvyčajne, i keď aj v bežný deň ich tu býva veľa. Popoludní o sedemnástej sa totiž v Kursalone uskutoční slávnostné vyhodnotenie  XIX. ročníka Petzvalovho mapového okruhu fotoklubov.
plagatpetzvaljpgIde o celoslovenskú súťažnú výstavu fotografií 16. fotoklubov zo Slovenska. Výstava predstavuje kolekciu 240 – ich fotografií, ktoré mali možnosť vzhliadnuť všetci členovia zúčastnených fotoklubov a následne ich ohodnotiť. Táto súťaž  je najprestížnejšou udalosťou fotoklubov na Slovensku. Petzvalov mapový okruh fotoklubov je uzavretá súťaž fotoklubov, ktorej cieľom je vytvoriť podmienky pre vzájomné hodnotenie tvorby fotografov v uzavretom okruhu fotoklubov. Taktiež je najdlhšie fungujúcou súťažou fotoklubov na Slovensku, prvý ročník sa uskutočnil v roku 1995  vo Zvolene s prvými desiatimi členmi.
Každý z fotoklubov poslal do súťaže 15 fotografií. Fotografie neboli tematicky obmedzené. Počas uzavretého obdobia sa série fotografií vymieňali  medzi zúčastnenými fotoklubmi podľa dohodnutého poradia. Záverečnú sumarizáciu hodnotení zabezpečilo Podpolianske osvetové stredisko vo Zvolene a to, ktorý z klubov vytvoril tento rok najlepšiu kolekciu, sa dozvieme už v piatok.

Autor: red

Reklama

REKLAMA

KonverzacneKurzyNovyIJAV-400x300

Reklama

Populárne články