Connect with us

Kultúra

Dvadsať charakterov v podaní jedného herca

Published

on

Reklama

Úspešná komédia z podivného sveta reštaurácií a čašníkov vyslúžila autorovi Pavlovi „Palcovi“ Serišovi Cenu Stana Radiča za Objav roka na európskom festivale humoru a satiry – Kremnické gagy 2012. Počas predstavenia „Palec“ odohrá viac ako 20 rôznych charakterov. Keďže používa iba minimum rekvizít, počíta s aktívnou predstavivosťou diváka.

[singlepic id=47509 w=320 h=240 float=right]Komédia, ktorá je zmesou divadla, pantomímy, absurdity a tanca, bola inšpirovaná dielom „Mistero buffo” od talianskeho dramatika a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru Daria Fo. Vzišla zo spolupráce s uznávaným českým hercom a režisérom Arnoštom Goldflamom na JAMU v Brne.

Reklama

Divadelnú hru jedného herca s názvom Chutilo vám, páni? uvidíme v piešťanskom komunitnom centre ŽiWell 29. septembra o 18.00 h.

Pavol „Palec“ Seriš je študentom pohybového divadla na JAMU v Brne a spoluzakladateľom autorského trenčianskeho divadla Neandrtal Teatr. Hra Chutilo vám, páni? už nadchla divákov napríklad v Divadle Husa na provázku v Brne, v Divadle Na zábradlí v Prahe, v KC Dunaj v Bratislave i na festivale Pohoda.

Reklama

(inf)

Populárne články