Connect with us

Kultúra

V klube ŽiWell zahrá šaman českej hudobnej scény Vladimír Václavek

Published

on

Reklama

Výrazná postava brnenského kultúrneho života, spolupracovník Ivy Bittovej, básnik, spevák a gitarista. Vladimír Václavek má za sebou bohatú muzikantskú kariéru. V klube ŽiWell sa predstaví už dnes o 20.00 h.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M_kNn1Y8xJk[/youtube]

Reklama

Popri Pavlovi Fajtovi alebo Ive Bittovej bol jedným z tvorcov brnenskej alternativy, ktorá spoločne s undergroundem tvorila od polovice 80. rokov kontrapunkt k oficiálnej rockovej scéne. Táto hudba však mala iba nepatrný politický podtext. Dôležitejšie bolo odovzdávanie pocitov a nálad.

Začiatkom 90. rokov zažila brnenská alternatíva novú vlnu aktivity. V rokku 1994 vydal Václavek svoj prvý album s názvom Jsem hlína, jsem strom, jsem stroj. Založil tiež moravsko-japonsko-francúzsku formáciu Rale, s ktorým natočil tri úspešné platne inšpirované kultúrami niekoľkých kontinentov. So svetovo uznávanou Ivou Bittovou spolupracoval v skupine Čikori.

Reklama

Hudobník, ktorého často označujú šamanom českej hudobnej scény, bude v stredu 23. októbra v klube ŽiWell prezentovať okrem svojej hudby aj knihu Neviditelný svět.

(inf)

Populárne články