Connect with us

Kultúra

V Hlavine je už viac Piešťancov ako Radošincov

Published

on

Reklama

Ochotníci začínajú pracovať na novej hre, ktorá má názov Ako bolo. S ňou súvisí aj ďalšia novinku v súbore. Do pripravovanej inscenácie prijali nových hercov Borisa Bačíka a jeho dcéru Natáliu z Piešťan a tak je v Hlavine už viac Piešťancov ako Radošincov. V plnom prúde je tiež príprava na budúci víkend, keď v Radošine privítajú vlak plný turistov . V auguste chystajú v obci Letné rande s RND.

hlavina ako boloV sobotu 1. júna sa členovia Hlaviny stretli na prvej hudobnej skúške k novej inscenácii. Začali so skúšaním piesní, ktoré skomponoval skladateľ Juraj Haško a podľa informácií z kuloárov súboru sú zatiaľ nasledovníci RND viac ako spokojní. Za sebou už majú aj prvú čítačka pod vedením režiséra Stanislava Štepku, ktorý je od štvrtka čestným občanom Piešťan.

Reklama

Na budúcu sobotu 8. júna príde do obce Radošina o 14:30 h vlak plný turistov, ktorých privezú nadšenci železnice z klubu Modrý horizont. Keďže Radošinské naivné divadlo si tento rok pripomína 50. výročie založenia, nemôže byť pre návštevníkov obce nič zaujímavejšie ako pôvodné divadlo RND. Ochotníci z Hlaviny v ňom o 15-tej a o 16-tej predvedú pre hostí niekoľko piesní z ich repertoáru a pre návštevníkov majú na pohostenie pripravené i dobré radošinské vínko.

V rámci osláv päťdesiatky RND sa v Radošine v auguste chystá Letné rande s RND, ktorého bude Hlavina prirodzenou súčasťou.

Reklama

Autor: ht  Foto: Mária Escherová

REKLAMA

bike-centrum

Populárne články