Connect with us

Kultúra

V Dome umenia židovské piesne aj divadlo z pera Stanislava Štepku

Published

on

Reklama

Spomienkový večer s názvom Mazl-tof sa uskutoční už dnes, 25. marca o 19.00 h. Zaznejú na ňom židovské skladby v podaní speváčky Kateryny Kolcovej-Tlustej a hudobníkov Andreja Jarolína (cimbal) a Ericha Boboša Procházku (ústna harmonika). Netradičnou prehliadkou umelej aj ľudovej tvorby bude sprevádzať Pavel Schwarz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QmnNrgSuQfE[/youtube]

Reklama

Dvojaký život Veroniky (trailer)

Na budúci týždeň pripravil Dom umenia vernisáž výstavy členov Výtvarného klubu pri MsKS Piešťany. Uskutoční sa 2. apríla o 17.00 h.

Reklama

Filmová projekcia Dvojaký život Veroniky je naplánovaná na 4. apríla o 19.00 h. Majstrovské dielo poľského režiséra Krzysztofa Kieślowskeho rozpráva príbeh dvoch identických dievčat, Krakovčanky a Parížanky. Hoci sa stretávajú len na krátky čas, a i to len na diaľku, ich osudy sú prepojené. V hlavnej úlohe skvelá Irène Jacob.

Už v piatok 4. apríla uvedie divadlo Hlavina z Radošiny hru Stanislava Štepku Ako bolo – správa o nás. Účinkujú: Ondrej Turan, Martina Krištofová, Matej Močko, Michaela Urbánková, Martin Mihalik, Natália Bačiková, Boris Bačik, Kristína Jančovičová, Jozef Kučera, Mária Escherová, Marián Oravec. Divadelný súbor predstaví piešťanskému publiku tento titul v premiére.

(inf)

Populárne články