Connect with us

Kultúra

V Dome umenia vystúpia tanečníci, Peter Nagy i Radošinské naivné divadlo

Published

on

Reklama

Dom umenia nezabúda na kultúrne vyžitie obyvateľov a návštevníkov mesta ani v predvianočnom období, v nadchádzajúcom týždni prinesie bohatý program. Na pódiu sa v troch samostatných vystúpeniach s motívmi rozprávok predvedú žiaci Tanečného odboru Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. V stredu 13. decembra bude koncertovať Peter Nagy, ktorý odspieva najväčšie hity svojej dlhoročnej kariéry. Svoj talent predvedú aj folkloristi zo súboru Slnečnica a tiež členovia detského folklórneho súboru Slnečnička. Kultúrny rok v Dome umenia zavŕši divadelné predstavenie Radošinského naivného divadla a hra Stanislava Štepku Besame mucho s podtitulom Čo sa skrýva v kufri.

Reklama

Vianočné vystúpenie žiakov tanečného odboru ZUŠ v Piešťanoch
Pondelok 11. december 2017 17:00

Základná umelecká škola v Piešťanoch uvádza VIANOČNÉ VYSTÚPENIE žiakov tanečného odboru.

Reklama

Vstupné: 2,5 € / predpredaj vstupeniek u pedagógov ZUŠ Piešťany a pred podujatím vo foyeri Domu umenia.

Vianočné vystúpenie žiakov tanečného odboru ZUŠ v Piešťanoch
Utorok 12. december 2017 10:00

Základná umelecká škola v Piešťanoch uvádza VIANOČNÉ VYSTÚPENIE žiakov tanečného odboru

Vstupné: 2,5 € / predpredaj vstupeniek u pedagógov ZUŠ Piešťany a pred podujatím vo foyeri Domu umenia.

Vianočné vystúpenie žiakov tanečného odboru ZUŠ v Piešťanoch
Utorok 12. december 2017 17:00

Základná umelecká škola v Piešťanoch uvádza VIANOČNÉ VYSTÚPENIE žiakov tanečného odboru.

Vstupné: 2,5 € / predpredaj vstupeniek u pedagógov ZUŠ Piešťany a pred podujatím vo foyeri Domu umenia.

Peter NAGY – PIANKO
Streda 13. december 2017 19:00

Záverečný a vianočný koncert PIANKO

Nový akustický koncert s gitarou, sláčikovým kvartetom a klavírom. Nestarnúce hity a poetické balady v intímnych aranžmánoch v šansónovej podobe, ktoré vyvrcholia do záverečného, vianočného koncertu. Peter Nagy si za 32 rokov profesionálnej kariéry vybudoval repertoár, ktorý poznajú ľudia viacerých generácií. Nový koncertný program PIANKO prináša nový pohľad na známe hity, aj na intímnejšiu časť tvorby tohto skladateľa a textára v jednej osobe.

Poetické balady ako Kristínka iba spí, Udobrenia, Psi sa bránia útokom, alebo piesne plné nadhľadu Aj tak sme frajeri, Bóje, či Sám s nohami na stole. To je len malý výber piesní, ktoré odznejú v tomto koncertnom programe v novej akustickej podobe so sprievodným slovom Petra Nagya, tak trochu s nadhľadom a s úsmevom. Cieľom je vytvoriť príjemný hudobný program s nenútenou atmosférou, ktorý dokáže komunikovať s každým divákom.

Zmena miesta, času a programu vyhradená!

Vstupné: 20 € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk
Náš program nájdete aj na www.navstevnik.sk kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.

FS Slnečnica – Vianočný program
Piatok 15. december 2017 19:00

Folklórny súbor SLNEČNICA
Spoluúčinkuje Detský folklórny súbor SLNEČNIČKA a Ľudová hudba Michala Pagáča

Folklórny súbor Slnečnica založil v roku 1986 Miroslav Donoval pri Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch. Od tých čias vychoval mnoho generácií tanečníkov a vzbudil obdiv v nejednom slovenskom či európskom meste. Svoje rytmické choreografie predviedol v mnohých štátoch Európy ale i v Číne, Izraeli či Bolívii.

V tomto roku sa súbor predviedol na prestížnom festivale v talianskom Alberobello a navštívil aj Slovákov žijúcich v Paríži, ktorí nezabúdajú na rodný kraj a temperamentný folklór.

FS Slnečnica zachytáva vo svojich tancoch tradície z väčšiny regiónov Slovenska od Myjavy cez Horehronie až po Zemplín, ktoré choreograficky spracovali Miki Sivý, Juraj Bartko, Vladimír Michalko a i.

Súčasnými súboristami sú žiaci základných a stredných škôl, ktorých vedie bývala dlhoročná členka súboru Petra Klasovitá. Slnečnici do tanca hrá výborná ľudová hudba Michala Pagáča a spolupracuje i s detským folklórnym súborom Slnečnička.

Vstupné: 5,- €

Náš program nájdete aj na www.navstevnik.sk kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.

Radošinské naivné divadlo S. Štepka: Besame mucho alebo Čo sa skrýva v kufri (a v nás)
Pondelok 18. december 2017 19:00

Ulica kdesi pred hlavnou stanicou, pred stanicou zvláštni náhodní chodci súčasníci, zabudnutý drahý kufor na chodníku, vedľa kufra bezdomovec, kedysi populárny hudobník a spevák Koki a legendárna sentimentálna latinskoamerická pieseň Besame mucho v jeho interpretácii sú ústrednými témami najnovšej trpkej komédie Stanislava Štepku s rovnomenným názvom v Radošinskom naivnom divadle.

Dramatik Štepka v novej hre s exotickým názvom Besame mucho pôsobivo a, samozrejme, vtipne rozohráva zaujímavé, pestré osudy a spletité príbehy ľudí z najsúčasnejšej súčasnosti neďaleko anonymnej slovenskej stanice. Chodci, čo náhodne prechádzajú okolo odloženého tajomného kufra, zároveň nepriamo prichádzajú k hudobníkovi a spevákovi bezdomovcovi Kokimu so svojimi trpko-smiešnymi životnými príbehmi. Vedľa bývalého rockera a jeho náhodne pozbieranej pouličnej kapely, čo okrem rockových piesní dokáže zaujať aj známym šlágrom Besame mucho, sa znenazdania ocitne drahý kufor, čo začne veľmi iritovať náhodných chodcov, funkcionárov, ale aj zlodejov, policajtov, takých aj onakých občanov.

Všetci sú zvedaví nielen na bezdomovca Kokiho, ale najmä na pôvod a hlavne obsah kufra – a my sa zase cez ich reakcie nepriamo dozvedáme o ich ľudskom pôvode a obsahu. Iste napokon nejde o obsah kufra, ale o ten obsah v nás…Inscenáciu Besame mucho, Štepkovu absurdnú komédiu s piesňami Juraja Haška, pripravuje skúsený realizačný tím, čo jednoznačne sľubuje divákom RND nevšedný divadelný zážitok: režisér Ondrej Spišák, dramaturgička Darina Abrahámová, scénograf František Lipták, kostýmová výtvarníčka Katarína Hollá, choreografka Eva Burdová a producent Ladislav Hubáček. Premiéra sa uskutoční v novembri 2017 v Radošinskom naivnom divadle.

Vstupné: 16 € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk
Náš program nájdete aj na www.navstevnik.sk kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.

-Zdroj, foto a grafika: Dom umenia, Základná umelecká škola-

Populárne články