Connect with us

Kultúra

V Blue Note zahrá gitaristka Michaela Jacksona

Published

on

Reklama

V piatok 22. novembra v novomestskom klube Blue Note vystúpi americká gitaristka Jennifer Batten, jedna z najbližších spolupracovníčok zosnulého Michaela Jacksona. Ten si ju vybral na zo stovky uchádzačov do svojej doprovodnej kapely.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AQO2fi-UJxo[/youtube]

Reklama

Štýlovo sa Jennifer Batten pohybuje medzi metalom a fusion s prvkami funku. Môže sa pýšiš spoluprácou aj s takými hviezdami gitarovej hudby akou bol Jeff Beck.

Jej tvorba zahŕňa tri sólové albumy. V roku 1992 vydala Above Below and Beyond. O päť rokov neskôr prichádza na scénu s Tribal Rage: Momentum. Tento album je počuteľne ovplyvnený spoluprácou s Michaelom Jacksonom a world music.

Reklama

Po dlhšej, až 10 ročnej prestávke vychádza album Whatever, kde na priloženom DVD má poslucháč možnosť vidieť mozaiku pozostávajúcu z videí, rozhovorov, komentárov a autorka dokonca „pribalila“ aj gitarovú lekciu.

Vystúpenia Jennifer Batten sú plné inštrumentálnej gitarovej hudby a divokých improvizácií s nádychom hard rocku s vynikajúcimi spolupracovníkmi po jej boku. Koncert sa začína o 20.00 h v novomestskom klube Blue Note.

Už v stredu čaká na novo-mestské publikum ďalšia lahôdka v podobe koncertu dnes jednej z najpopulárnejších slovenských kapiel – Peter Bič Projekt.

Text: Rasťo Gavora Foto: wikipedia.org/gumdropgas

Populárne články