Connect with us

Kultúra

Twisted Sister sú už na Slovensku, Topfest je pripravený

Published

on

Reklama

Už len tri dni zostávajú do začiatku 12. ročníka Topfestu, najväčšieho open air rockového festivalu u nás. Aj tento rok sa návštevníci môžu tešiť na bohatý program, sprievodné akcie a zvýšený komfort v areáli. Headlinerom tohtoročného Topfestu je americká heavy metalová legenda Twisted Sister, ktorá sa predstaví na pódiu aj s hviezdnym bubeníkom Mikeom Portnoyom. Ten v pôvodnej zostave nahradil zosnulého člena A. J. Pera.

Hoci koncert Twisted Sister je plánovaný až v sobotu o 21.30 hod. na hlavnom stagei, známi hudobníci dorazili na Slovensko s väčším časovým predstihom už v utorok. Čo všetko chcú počas päťdňového pobytu u nás okrem vystúpenia na Topfeste stihnúť, neprezradili. Isté však je, že celý štáb požiadal o 16 izieb, z toho šesť jednolôžkových apartmánov v hoteli najvyššej kategórie.

Reklama

TWISTED_SISTER_©_Tim_Tronckoe

Svojimi požiadavkami priamo na mieste hudobníci organizátorov výraznejšie nezaskočili, k dispozícii chcú mať okrem základného občerstvenia a vybavenia šatní hlavne niekoľko vysokých zrkadiel, dostatok energetických nápojov, žinenku na jógu a špeciálnu značku mexickej tequily.

Reklama

Popri Twisted Sister sa návštevníci Topfestu môžu zo zahraničných interpretov tešiť na koncerty skupín Arch Enemy, Hollywood Undead, Within Temptation, The Exploited, Stratovarius, Chelsea Grin či Texas in July.

V rámci nabitého trojdňového programu (26. – 28. 6. 2015) zahrajú na piešťanskom letisku aj české kapely Kryštof, Support Lesbiens a Divokej Bill, ako aj domáci interpreti Inekafe, Horkýže Slíže, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Tublatanka, Gladiator, Slobodná Európa, Zóna A, Korben Dallas, The Paranoid, Smola a hrušky či Zoči Voči. Celý line-up s časmi jednotlivých vystúpení je k dispozícii na webe topfest.sk.

Okrem kvalitnej hudobnej produkcie čaká návštevníkov Topfestu opäť zaujímavý sprievodný program. Jeho súčasťou bude tradične aj Fun zóna s množstvom atrakcií, kde si môžu návštevníci vyskúšať napríklad 25 metrový voľný pád, aby zistili ako sa cítil Tom Cruise vo filme Mission Impossible… Partner festivalu Rádio Rocková republika otvorí svoju Chill Vill zónu, v ktorej bude priestor na oddych aj možnosť zahrať si v súťažiach o ceny.

Pre všetkých, ktorí si budú chcieť dopriať pohľad na festival z výšky, budú k dispozícii vyhliadkové lety vrtuľníkom. Všetkých priaznivcov rocku tento rok čaká aj milé prekvapenie – v areáli bude grátis rozdaných 5800 kusov smotanovej zmrzlinovej pochúťky!

Prípravy areálu piešťanského letiska v týchto chvíľach finišujú. Na festivale budú opäť dve scény – A a B stage. K dispozícii je bezplatné stanovanie v stanovom mestečku. Parkovanie v jeho bezprostrednej blízkosti stojí 2 eurá počas celého trvania festivalu.

V areáli budú pripravené desiatky stánkov s občerstvením, ako aj stánky s nepotravinovým tovarom. Zachovaným štandardom je aj tento rok bankomat, samonabíjacie kocky na mobily, či zdravotné stredisko so záchranármi s možnosťou uskladnenia liekov a inzulínu v chladničke. Chýbať nebude ani airbrush tetovacie štúdio.

Brány festivalu sa otvoria v piatok 26. júna o 09:00 hod., stanové mestečko už o deň skor vo štvrtok 25. júna o 12:00 hod. Príjazd návštevníkov cestujúcich autom bude na mieste regulovať polícia.. Príjazd návštevníkov cestujúcich autom bude na mieste regulovať polícia. Železnice slovenskej republiky ponúkajú návštevníkom Topfestu výhodnejšie cestovanie na festival, informácie sú dostupné na linke kontaktného centra a na webe slovakrail.sk.

Medzi areálom festivalu a železničnou stanicou v Piešťanoch bude fungovať nepretržite kyvadlová doprava, ktorá bude premávať každú hodinu od štvrtka 12.00 hod. do pondelka 12.00 hod.
Do samotného areálu festivalu vedú dva vstupy: Jeden v smere od mesta Piešťany – od vojenských kasarní a druhý v smere od zjazdu z diaľnice Horná Streda.
Lístky na 12. ročník Topfestu sú ešte stále k dispozícii v predpredaji za zvýhodnenú cenu na weboch zijemehudbou.sk, ticketportal.sk a predpredaj.sk.
-Ján Kakaščík- foto: Tim Tronckoe, Håkon Grav

Populárne články