Connect with us

Kultúra

Tvorcovia prišli uviesť film Fair Play osobne

Published

on

Reklama

Na česko-slovensko-nemeckej koprodukcii sa podieľali aj producenti z Piešťan. Deň po slovenskej premiére predstavili filmovú analýzu štátom riadeného dopingu v kine Fontána. Ich pozvanie prijala aj predstaviteľka hlavnej postavy Judit Bárdos.

panakovci fairplayZľava: Silvia Panákov, Judit Bárdos a Erik Panák

Reklama

Brutálny nátlak na ľudské slobody v komunistickej diktatúre – tak zobrazuje režisérka Andrea Sedlárková štátne praktiky, ktoré mali s českolovenských atlétov urobiť svetové hviezdy. Na základe dobových materiálov prenikla do sveta vrcholového športu na začiatku 80. rokov minulého storočia. Spolu s medzinárodným štábom sa jej podarilo vynikajúco zachytiť dobovú atmosféru.

Podieľali sa na tom aj slovenskí producenti Silvia a Erik Panákovci. Okrem slovenských peňazí sú vo filme podľa ich slov aj naši herci (Judit Bárdos, Roman Lukár a ďalší) a tunajšie reálie.

Reklama

„Ale najväčším bonusom je Meky Žbirka, ktorý urobil k tomuto filmu titulnú pesničku. Sme radi, že sa stala hitom a je v prvej desiatke najhranejších skladieb,“ povedala pred uvedením filmu v Piešťanoch Silvia Panáková.

Divácky potlesk na jeho konci bol odmenou najmä pre Judit Bárdos, ktorá sa vynikajúco zhostila hlavnej postavy – mladej športovkyne odmietajúcej brať anaboliká. „Pol roka pred samotným nakrúcaním som musela trénovať. Veľmi mi to pomohlo, aby som bola v správnej kondícii,“ povedala herečka a prezradila, že nazastupiteľnú úlohu mali aj dablérky. „Niektoré zábery bolo veľmi ťažké natočiť a kým sa robili skúšky behali za nás dablérky, pretože my by sme to opakovane nezvládli.“

Film Fair Play premietajú v kine Fontána aj vo štvrtok 13. marca o 20.00 h.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NPcjXWyvn_E [/youtube]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články