Connect with us

Kultúra

Tretí ročník Piešťany Street Art Festivalu uvedie Maoka, spolutvorcu hudby k Jakubiskovmu filmu Bathory

Published

on

Reklama

Festival, ktorý začal v roku 2016 ako neformálne stretnutie priateľov a pouličných umelcov oslávi v sobotu, 4. augusta 2018, svoje tretie narodeniny spirituálnym koncertom multiinštrumentalistu Maoka. Mottom netradičného Street Art Festivalu bez vstupného je tolerancia. Prvú augustovú sobotu sa uskutoční v centre Piešťan od 16:00 h do 22:00 h.

Tak ako po minulé roky sa bude festival odohrávať na Námestí slobody a Kolonádovom moste, kde sa predstavia kapely a pesničkári s vlastnou hudobnou tvorbou. Tretím menším pódiom bude letná terasa kultúrno – komunitného centra ŽiWell. „Túto variantu sme zvolili z časových dôvodov, keďže hranie na moste je v auguste nevypočítateľné. Kým v roku 2016 bolo príjemné počasie, schladené búrkou z predošlej noci, minulý rok to bolo pre účinkujúcich až do západu slnka úmorné. Taktiež poobedné časové rozpätie nášho festivalu sa stretáva s podujatím SLOVAKMAN Triathlon, keď sa pri Kolonádovom moste vítajú jednotliví účastníci“, hovorí organizátor Street Artu, Branislav Galo.

Reklama

Okolo 20.00 však (ak to počasie umožní) Kolonádový most stíchne, slnko zapadne a vtedy sa predstaví so svojim špeciálnym vesmírnym hudobným nástrojom HANG DRUM, Adam Faun Magula, ktorý pripraví atmosféru pre príchod headlinera festivalu.

Martin „Maok“ Tesák je hudobník, improvizátor a multiinštrumentalista, ktorý v rámci Piešťany Street Art Festivalu 2018 vystúpi na Kolonádovom moste od 21.00, za doprovodu perkusionistu Vladisa.

Reklama

Najlepším vyjadrením Maokovej tvorby je jeho citát: „Mojej hudbe by som mohol nalepiť tisíc nálepiek, no nebola by ani jednou z nich a zároveň všetkými. Hudba je pre mňa vyjadrením slobody a lásky. Vyjadrením užasnutia z tvorivého okamihu, kedy vzniká krása, ktorá nás môže uchvátiť a zaviesť nás do farebného a neustále meniaceho sa sveta našej Duše alebo v nás môže zastaviť akýkoľvek pohyb a my sa môžeme rozpustiť v jedinom bode, v plnosti prázdna, ktoré je zároveň zreničkou nášho oka.“

Okrem vystúpení, ktoré sú súčasťou oficiálneho programu festivalu bude centrum mesta zároveň aj voľnou zónou pre prechádzajúcich buskerov. Zahrať si môže prísť každý, pretože hlavnou ideou festivalu je ponúknuť priestor všetkým, bez výberových kritérií.

Bližšie informácie o účinkujúcich na Piešťany Street Art Festivale 2018 nájdete na www.urbantone.sk.

TS

Populárne články