Connect with us

Kultúra

To máme mládež, to máme mládež

Published

on

Reklama

„Jen zpívají si rock a zpívají si roll, no já Vám povím, milá paní, škoda pro ně škol…,“ tak sa začína český text piesne Let´s have a party od Jessie Mae Robinson, ktorou odštartovali svoje vystúpenie Kursalone v stredu 29. októbra tanečníci z piešťanskej Základnej umeleckej školy (ZUŠ).

[singlepic id=4938 w=320 h=240 float=left]V tanečnom minimaratóne okrem rokenrolu predviedli mladí Piešťanci aj Šampanský kvapík, folklórnu Kapuru, ale tiež latino, step či kankán a ukázali tie najlepšie choreografie, ktoré sa doteraz naučili. Z tvárí im žiarilo nadšenie a z ich výrazu bolo jasné, že umelecká škola pre nich na škodu nie je a mládež máme šikovnú i talentovanú.

Reklama

Mix tancov, ktorý organizátori nazvali Farebné čriepky spomienok, sa však nemohol chváliť hojnou účasťou v publiku – na začiatku sa dokonca zdalo, že sála zostane prázdna. „Budeme mať aspoň tréning mimo našich malých tried,“ poznamenala s úsmevom jedna z učiteliek. Nakoniec sa ale polovica sály zaplnila a asi tri desiatky divákov, ktorí [singlepic id=4948 w=320 h=240 float=right]prišli, odchádzali nadmieru spokojní. Potvrdili to slová jednej návštevníčky – dôchodkyne: „Čítali sme s kamarátkou pozvánku a povedali sme si – vonku je zima, a čo budeme doma sedieť pri televízore? Sme radi, že sme prišli, veľmi sa nám to páčilo.“ Výhradu mala iba jedna z mamičiek, ktorej sa zdalo, že podujatie malo slabú propagáciu. Organizátori ju ubezpečili, že využili všetky dostupné možnosti, ale nebránia sa i spolupráci s rodičmi.

Hoci sa učiteľky ZUŠ Miriam Šupenová, Dagmar Kuběnová a Monika Ondrášiková môžu pochváliť množstvom ocenení, ktoré nazbierali ich zverenkyne na súťažiach, uvítajú každú možnosť zúročiť výsledky hodín nácviku pred publikom. „Nacvičiť jednu konkrétnu choreografiu trvá niekoľko mesiacov,“ vysvetlila Dagmar Kuběnová, „ale naučiť sa zatancovať tak, ako to predviedli dievčatá dnes, trvá i niekoľko rokov.“ Výsledkom päťročného tréningu bolo i vystúpenie v Kursalone, ktoré odštartovalo tradíciu tohto podujatia. „Zuškári“ ho plánujú v atraktívnej kulise historickej sály Kursalonu aspoň raz do mesiaca. Najbližšie sa tu predstaví folklórny súbor Striebornička v stredu 27. Októbra.

Reklama

Autor: A. Drahovská Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

[nggallery id=178]

Populárne články