Connect with us

Kultúra

Tento víkend ovládnu Piešťany sochy

Published

on

Reklama

Od blížiaceho sa víkendu budú piešťanské parky dva mesiace patriť nielen stromom, ale aj sochám. V piatok 25. júna sa na Kúpeľnom ostrove začína výstava Socha a objekt a v sobotu v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána a v jeho okolí 28. ročník Sochy piešťanských parkov.

[singlepic id=1022 w=320 h=240 float=left]Projekt Socha a objekt začínal v roku 1997 v Bratislave iba za účasti niekoľkých domácich autorov. Tento rok, keď oslavuje pätnáste jubileum, sa vrámci neho bude prezentovať 60 umelcov z 10 krajín. Výstava sa po prvý raz rozrastie aj mimo Bratislavy, a tak i diváci na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch budú mať možnosť obdivovať veľkoformátové exteriérové plastiky 16-tich autorov. Vystavovať budú – Gabriele Berger (A) , Václav Fiala (CZ) , Ladislav Gajdoš , Xénia Hoffmeisterová (CZ) , Adam Kalinowski (PL) , Antonín Kašpar (CZ) , Richard Keško ,Tamás Kovács (H) , Milan Lukáč , Róbert Makar , Miroslav Maler (USA) , Ľubo Mikle , Karolina Pernar (HR) , Peter Roller , Andrej Rudavský , János Saxon Szász (H).

Reklama

Vernisáž piešťanskej časti výstavy sa bude konať v piatok 25.6.2010 o 17.00 hodine v Hudobnom pavilóne Harmony na Kúpeľnom ostrove.

Najstaršia slovenská exteriérová výstava sôch Socha piešťanských parkov otvorí svoje brány o deň neskôr, v sobotu 26. júna o 17-tej. Na dvadsiatomôsmom ročníku vystavia svoje diela dve desiatky umelcov. Diváci budú mať možnosť zhliadnuť práce Martina Dzureka, Martina Ševčoviča, Dušana Blažeka, Norberta Kelecsényiho, Róberta Makara, Andreja Csillaga, ale i indického autora Naresa Kapuriu, či skupiny autorov z Afriky a mladých sochárov z Poľska a Rumunska.

Reklama

Autor: th  Foto: hug(o)photo agency

Populárne články