Connect with us

Kultúra

Mladosť a krása v repríze

Published

on

Reklama

Umelecký súbor Lúčnica uviedol premiéru svojho nového programu Mladosť a krása v Piešťanoch len pred dvomi mesiacmi, ale repríza, [singlepic id=1759 w=320 h=240 float=left]ktorá sa konala v pondelok 21. júna vrámci Piešťanského festivalu, bola napriek tomu takmer vypredaná.

Tanečníci, hudobníci a speváci, pod taktovkou choreografa a režiséra Štefana Nosáľa, sledujúceho vystúpenie z hľadiska Domu umenia, dopriali divákom skoro dvojhodinový prídel energie a radosti. Ak neviete, tak Štefan Nosáľ bol sólistom Lúčnice už v roku 1949, teda rok po jej vzniku a v roku 1951 sa stal choreografom a vedúcim tanečného súboru. So súborom je pevne spojený už viac ako 60 rokov, čo je ojedinelý zjav. Vytvoril vyše stovky choreografických diel a spolupracoval so súbormi po celom svete[singlepic id=1764 w=320 h=240 float=right]

Reklama

Lúčnica v roku 2008 oslávila šesťdesiatku, ale napriek tomu je stále mladá, aj vďaka jej nestarnúcemu umeleckému vedúcemu. Mladí ľudia, ktorých sa v súbore vystriedali už stovky, zachovávajú ľudové tradície a potešujú nimi zrak divákov po celom svete. Piešťanskému publiku predviedli svoje majstrovstvo v plnej nádhere. Mix tancov z celého Slovenska dal vyniknúť rozmanitosti našich regiónov a bol balzamom a potešením pre zrak i srdce diváka. Aspoň kúsok energie predstavenia Vám prinášame v našej fotogalérii.

Autor: Tomáš Hudcovič      Foto: hug(o)photo agency

Reklama

[nggallery id=36]

Populárne články