Connect with us

Kultúra

Tancovadlo získalo na Eniki beniki špeciálnu cenu

Published

on

Reklama

Piešťanský detský folklórny súbor Tancovadlo sa v uplynulých dňoch zúčastnil celoslovenskej súťaže Eniki beniki, kam sa prebojoval z krajskej prehliadky v Senici. Malí tanečníci v Košiciach medzi súbormi z celého Slovenska nestratili. Získali špeciálnu cenu za presvedčivý interpretačný prejav.

Reklama

Do východoslovenskej metropoly si to namierilo z krajských kôl jedenásť detských súborov. Podľa organizátorov bolo možné v košickom divadle Grand vidieť naozaj silné súťažné čísla.

Aj preto porota udelila dve prvé miesta. Víťazmi sa stali DFS Oriešok zo Smižian a DFS Kornička z Trenčína. Ďalšie dva súbory si odniesli špeciálne ceny.  DFS Kopaničiarik z Myjavy za štýlovú interpretáciu a DFS Tancovadlo z Piešťan za presvedčivý interpretačný prejav.

Reklama

Okrem nich sa súťaže zúčastnili aj deti z DFS Ďumbier z Liptovského Mikuláša, DFS Hájenka z Bratislavy, DFS Hajovček zo Strečna, DFS Jelenček z Jelenca, DFS Makovička zo Svidníka, DFS Matičiarik z Banskej Bystrice a DFS Hanička z Košíc.

Okrem súťažných vystúpení absolvovali účastníci podujatia tiež sprievod po hlavnej ulici, ktorým ukázali krásu Slovenského folklóru aj širokej verejnosti. 

-red- Ilutr. foto: Tancovadlo Zdroj: kosice.korzar.sme.sk

Populárne články