Connect with us

Kultúra

Tancovadlo postúpilo na celoslovenskú prehliadku Eniki beniki

Published

on

Reklama

Malí folkloristi z detského folklórneho súboru Tancovadlo uspeli na krajskej prehliadke v Senici. Výsledkom je postup na celoslovenskú prehliadku Eniki beniki v Košiciach.

Detský folklórny súbor Tancovadlo, ktorý pôsobí v Piešťanoch od roku 2016 (pod pôvodným názvom Slnečnička), sa v utorok 7. mája zúčastnil krajského kola súťažnej prehliadky detských folklórnych súborov Trnavského kraja “Záhorie spieva a tancuje” v Senici. Krajské kolo sa mu podarilo vyhrať a priamo postupuje do celoslovenského kola súťaže  a prehliadky detských folklórnych súborov Eniki beniki, ktoré sa uskutoční druhý júnový týždeň v Košiciach.

Reklama

Piešťanskí tanečníci si postup na krajskú súťaž vybojovali pred mesiacom  na regionálnej súťažnej prehliadke súborov z okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany v Križovanoch nad Dudváhom. 

Úspešní chlapci pod vedením umeleckého vedúceho a tanečného pedagóga súboru Alfréda Linckeho predviedli choreografiu s názvom “Toto Vám nedarujeme”. Inšpiráciou pre ňu boli chlapčenské hry zachytené na filme Karola Plicku  z roku 1929 „Po horách, po dolách“.

Reklama

Tesne pred prehliadkou v Senici absolvovali členovia Tancovadla jarné sústredenie. Víkend mali naplnený nielen tancom, ale napríklad tvorili tiež nádherné obrazy. Výsledkom investovaného úsilia je priamy postup na celoslovenskú prehliadku. 

Ak chcete vedieť o činnosti DFS Tancovadlo viac, sledujte jeho FB stránku.

-red- Foto: DFS Tancovadlo

 

Populárne články