Connect with us

Kultúra

Tancovadlo dnes predvedie, akú majú deti radosť z ľudového tanca a hudby

Published

on

Reklama

Detský folklórny súbor Tancovadlo v nedeľu 15. decembra pozýva do piešťanského Domu umenia. Malí folkloristi pre vás pripravili program s názvom „Takto sme si tancovali“. Začiatok vystúpenia je naplánovaný na 17:00 h.

Tancovadlo vzniklo z pôvodného súboru Slnečnička v roku 2016. V tomto roku sa mu podarilo získať špeciálnu cenu za presvedčivý interpretačný prejav na súťažnej prehliadke Eniki beniki. „V Tancovadle sme sa opäť posunuli ďalej. Náš súbor sa rozrástol aj o nových členov aj o nových pedagógov a nové aktivity. Konkrétne o hodiny spevu tradičnej ľudovej piesne s Barbarou Matákovou a výučbu hry na husle so zameraním na štýlovú interpretáciu ľudovej hudby s Michalom Nogom. Mladí tanečníci vám v nedeľnom vystúpení predvedú tance z Priepasného (Myjavsko) a Zámutova (Zemplín). Sprevádzať ich bude ľudová hudba pod vedením Michala Nogu. Poďte sa pozrieť, ako sa v minulosti deti dokázali hrať a zabávať, akú radosť majú naše deti z ľudového tanca a hudby,“ pozývajú členovia súboru.

Reklama

V programe sa okrem mladých tanečníkov, najmeších našich detí a ľudovej hudby, predstaví aj Barbara Matáková. Vstupné je 5 eur.


-inf-

Reklama

Populárne články