Connect with us

Kultúra

Svetový muzikál Jesus Christ Superstar pred Veľkou nocou v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Svetový muzikál Jesus Christ Superstar si budete môcť vychutnať v Piešťanoch v Dome umenia v sobotu 24. marca. Uvedú ho ochotníci z Divadla na TrakOch z Trakovíc. Pozvaní sú všetci priaznivci divadla a fanúšikovia rockovej opery Jesus Christ Superstar, ale aj zvedavci, čo im takáto kombinácia nejde do hlavy.

Jesus Christ Superstar je príbeh o viere, nádeji a láske ale tiež o tom, ako sa partia nadšencov z malej dediny pustila do nacvičovania svetového muzikálu. 

Reklama

Viac ako 60 ochotníkov – spevákov, hudobníkov, tanečníkov a členov realizačného tímu vytvorilo jedinečné predstavenie, ktoré nenechá diváka ľahostajným. Projekt Jesus Christ Superstar predstavuje v sedemnásťročnej histórii Divadla na TrakOch vrcholné dielo. Po úspešných predstaveniach na domácej scéne sa nenápadné ochotnícke divadlo z Trakovíc rozhodlo svoje citlivé stvárnenie nesmrteľného biblického príbehu predstaviť aj širokej verejnosti a tak sa rocková opera naštudovaná v 42 krajinách sveta dostáva aj na scénu Domu umenia v Piešťanoch.

Jesus Christ Superstar zložili v roku 1969 Angličania Andrew Lloyd Webber a Tim Rice. Obaja autori patria medzi najúspešnejších muzikálových autorov. Príbeh sa odohráva počas posledných siedmych dní života Ježiša Krista, počnúc jeho príchodom do Jeruzalema až po jeho ukrižovanie a rozprávaný je z pohľadu Judáša Iškariotského. Predstavenie je rozdelené na dve dejstvá a skladá sa z 24 piesní, bez hovoreného slova. Spev je sprevádzaný živou kapelou, zborom a tanečnými choreografiami. Biblické postavy, súvislosti a dej sú zachované, avšak prenesené do súčasnej doby, keďže témy medziľudských vzťahov, vnútorných pohnútok jednotlivca, či motívy lásky, priateľstva a viery sú nadčasové. Nad tým všetkým bdie kríž ako symbol lásky, ktorá si nekladie podmienky. Kto z nás sa dokáže vymaniť spod nadvlády ega a otvoriť si tak bránu novej dimenzie, v ktorej vládne láska?

Reklama

Nechajte sa strhnúť silnými emóciami, krásnou hudbou a podmanivou atmosférou predstavenia, v ktorom smrť neznamená koniec, ale začiatok.

-inf- Zdroj: FB Jesus Christ Superstar PN

Populárne články